Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλει το κέντρο της Αθήνας «προαύλιο» των μεγαλοξενοδόχων

Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον «Μεγάλο Περίπατο» και άλλα ζητήματα έκαναν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ

«Εχετε συνεννοηθεί όλοι, με fast track διαδικασίες, να "τρέξουν" συγκεκριμένοι σχεδιασμοί για το ιστορικό κέντρο και η περίοδος της καραντίνας αποδείχθηκε η καλύτερη ευκαιρία», επισήμανε, μιλώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αφροδίτη Αυγερινού, στη συζήτηση για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Οπως είπε, «δεν μας έχετε πείσει πως σας έπιασε ο πόνος για την ποιότητα της ζωής των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων της Αθήνας. Αν σας ένοιαζαν, θα φέρνατε σχέδια για δημιουργία νέων πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών. Αντί να φτιάξετε τα προαύλια των σχολείων, ρίχνετε ζεστό χρήμα για να μετατρέψετε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε προαύλιο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων πάνω από τις 150 κλίνες και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου και διασκέδασης». Διαφωνούμε με το κριτήριο και το κίνητρο, ανέφερε, που είναι αυτό που προβλέπει το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Αθήνας, δηλαδή κέντρο τουρισμού πολυτελείας και συνοδών χρήσεων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, σημείωσε ότι «ήρθε εν κρυπτώ ένας πολυδάπανος σχεδιασμός για το κέντρο της Αθήνας, που προωθεί την ανάπτυξη συγκεκριμένων συμφερόντων». Ανέδειξε το «πάρτι χιλιάδων ευρώ» που έχει γίνει και για το οποίο «κάποιος πρέπει να δώσει ένα λόγο», και σχολίασε ότι «με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις "γκαζοτενεκέδες", ο Πελετίδης στην Πάτρα έφτιαξε ένα ολόκληρο παραλιακό μέτωπο και σήμερα έβαλε δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσει ο κόσμος ένα μπάνιο».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζήτησε να σταματήσουν τα έργα και να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Παρεμβάσεις υπήρξαν και για άλλα δύο θέματα: Από τον Στέλιο Μπενετάτο, περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου περιοχής Αγίου Διονυσίου Δήμου Πειραιά», και από την Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη συζήτηση για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης «μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής», για ένα έργο «δημιουργίας κέντρου καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, αγροδιατροφής και αντιμετώπισης αγροδιατροφικών κρίσεων».

Τέλος, ο Γ. Πρωτούλης κατέθεσε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναδεικνύοντας ότι η τουρκική επιθετικότητα υποθάλπεται από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τελικά, με τις ψήφους της περιφερειακής αρχής, της Χρυσής Αυγής και του αντικομμουνιστή Τζήμερου, υιοθετήθηκε άλλο ψήφισμα, το οποίο μάλιστα επιμελήθηκε ο τελευταίος, ξεπλένοντας τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ