Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις

Με μεγάλη συμμετοχή στα τμήματα όπου η εργοδοσία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε απολύσεις πραγματοποιήθηκε χτες τρίωρη στάση εργασίας στον όμιλο «Vodafone». Η στάση εργασίας κηρύχθηκε μετά από σύσκεψη που κάλεσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect» και Λοιπών Θυγατρικών.

Η κινητοποίηση σηματοδότησε την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, καθώς η εργοδοσία έχει εξαπολύσει κύμα απολύσεων, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει εκτεταμένα καθεστώς τηλεργασίας. «Μας θέλουν στο σπίτι για να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις ορέξεις τους», καταγγέλλουν τα σωματεία και καλούν σε αγώνα ενάντια στις απολύσεις, στην τηλεργασία και την «ευέλικτη» εργασία, για τη διεκδίκηση μίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, χωρίς διαχωρισμούς, όρους και προϋποθέσεις.

Επίσης χτες, πραγματοποίησαν απεργία οι εργαζόμενοι στην εταιρεία LG CNS ενάντια στις 5 απολύσεις που έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει η εργοδοσία, με το ΣΕΤΗΠ να καταγγέλλει ότι πρόκειται για «εκδικητικές, συνδικαλιστικές απολύσεις και διώξεις». Η χτεσινή απεργία ήταν η δεύτερη στην LG CNS για το θέμα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στις 30 Ιούνη. Πραγματοποιήθηκε κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία, καλώντας σε δουλειά από το σπίτι.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των τεχνικών του «Open»

Για δεύτερη μέρα πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας οι εργαζόμενοι τεχνικοί του «Open», απαιτώντας την ανάκληση των 21 απολύσεων και να μην προχωρήσουν οι συνολικότεροι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα υπάρξει συνάντηση με την γενική διευθύντρια του σταθμού και αναλόγως οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, με σχόλιό της η ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «Alpha TV» ενάντια στην απόλυση 38 εργαζόμενων τεχνικών. Οπως επισημαίνεται, η πλειοψηφία αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων με πρόσχημα τη NAVTEX της Τουρκίας για το Καστελόριζο και την ανάγκη ενημέρωσης των τηλεθεατών, δίνοντας έτσι το περιθώριο στην εργοδοσία να μεθοδεύσει ανεμπόδιστα στις απολύσεις.

Στο πλευρό των δύο απολυμένων από την ΕΤΑΔ ΑΕ

Στο πλευρό των δύο απολυμένων μισθωτών δικηγόρων από την ΕΤΑΔ ΑΕ βρέθηκε την Τρίτη 21/7 το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, κατά τη συζήτηση της αίτησης Προσωρινής Διαταγής που κατέθεσαν με αίτημα την ακύρωση της παράνομης απόλυσης και την επαναπρόσληψή τους. Το Σωματείο ενημέρωσε παράλληλα όλους τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η αίτηση Προσωρινής Διαταγής απορρίφθηκε από την πρόεδρο Πρωτοδικών Ουρανία Φλεριανού, χωρίς αιτιολογία, κατά την πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρεμβάσεις υπέρ των δύο απολυμένων πραγματοποίησαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

«Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά τα όρια της "δικαστικής οδού" για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, την ίδια ώρα που η "ανεξάρτητη" αστική Δικαιοσύνη δικάζει με διαδικασίες fast track τις υποθέσεις του κεφαλαίου για τις επενδύσεις του, κηρύσσει τις απεργίες παράνομες ή/και καταχρηστικές κατά 99,9%, στέλνει αγωνιστές στα ποινικά ακροατήρια», τονίζει το Σωματείο και ξεκαθαρίζει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε να δίνουμε μαζί τους τη μάχη μέχρι να δικαιωθούν, μέχρι να παρθεί πίσω η παράνομη και αυθαίρετη απόλυσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ