Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δρομολογεί τα επόμενα μέτρα για το κεφάλαιο

Τα επόμενα βήματα εκταμίευσης πόρων για το κεφάλαιο, με αντίστοιχη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων, δρομολογούν στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, παρέπεμψε χτες στα 72 δισ. ευρώ που προϋπολογίζονται για τη χώρα από το πολυδιαφημισμένο «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ και το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

«Τους πόρους αυτούς δεν θα τους σπαταλήσουμε, θα τους επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», επανέλαβε, ξεκόβοντας κάθε προσδοκία για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και διαβεβαιώνοντας τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεσμεύτηκε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις «μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, όπως μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για να προσελκύσει επενδύσεις, στρώνοντας «χαλί» στους επιχειρηματίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο σχέδιο βάσει του οποίου θα διεκδικήσει η κυβέρνηση την εκταμίευση των πόρων από το «Ταμείο Ανάκαμψης», που θα περιλαμβάνει «προτάσεις» και «στρατηγικές κατευθύνσεις» της «Επιτροπής Πισσαρίδη», όπως και τις αντιλαϊκές «κατευθυντήριες συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουμε μία συνεκτική εθνική πρόταση, την οποία και θα καταθέσουμε προς έγκριση στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε, προκειμένου να αρχίσει η χρηματοδότηση του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε ότι «σημαντικό ρόλο» στο σχέδιο «θα έχουν οι εμβληματικές πρωτοβουλίες γύρω από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, την πράσινη οικονομία, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τις ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες αποτελούν και εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», φέρνοντας, βέβαια, ενεργειακή φτώχεια για το λαό, παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ