Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Αύριο, Σάββατο:

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Στυλίδας - Πελασγίας του ΚΚΕ διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας, με ομιλητή τον Αντώνη Αλεξό, μέλος της ΕΠ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πτολεμαΐδας καλούν στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας, σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 6 στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν στις 5 Αυγούστου 1943 από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των Γερμανών.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου:

-- Η ΤΕ Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση στη Στυμφαλία, για τη «Μάχη της σοδειάς», που περιλαμβάνει: Στις 12 μ. κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Στυμφαλίας και κατόπιν ομιλία από τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Κεφαλάρι της Στυμφαλίας.

-- Στις 11 π.μ., στο Αλεποχώρι θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπακάλη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, και τον Αντώνη Χοροζάνη, μέλος της ΤΕ και δημοτικό σύμβουλο Μεγαρέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Την ίδια ώρα, στην Ψάθα θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπάμπη Θεοδώρου, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν στις 11 π.μ. το πρωί στο Ξυλεργοστάσιο της Αρτεμισίας εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη της 5ης Αυγούστου 1943 ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές. Θα μιλήσει ο Σπύρος Νικολόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. (Λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία της Υπαπαντής Καλαμάτας, στις 9 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6944794213).

-- Στις 11 π.μ., στις Καρούτες Φωκίδας (πλατεία) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 76η επέτειο της μάχης του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ κατά των ναζί.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στο Αλιβέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι ΚΟ Κύμης - Αλιβερίου διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η κατάσταση στις δομές Υγείας του δήμου και οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων.

Διήμερο εκδηλώσεων στην Ικαρία

Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν η ΚΟΒ Καραβοστάμου του ΚΚΕ και η ΤΟ Ικαρίας της ΚΝΕ στο Καραβόσταμο Ικαρίας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο: Σήμερα, στις 6 μ.μ., στη θέση «Πελεκητό» Καραβοστάμου προγραμματίζονται περίπατος στο σημείο της «Μάχης της Σχίζας», εκδήλωση τιμής στους Ικαριώτες μαχητές του ΔΣΕ και ομιλία από στέλεχος της ΤΕ Ικαρίας και Φούρνων. Το Σάββατο 1/8, στις 8.30 μ.μ., στο «Ρέμα» Καραβοστάμου προγραμματίζεται πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Τα επιτεύγματα Υγείας στις σοσιαλιστικές χώρες», με ομιλία από εκπρόσωπο του συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό». Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Επίσης, την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., παρουσιάζεται στον Αγιο Κήρυκο η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Απολύεσαι εν πλω» με την προσωπική μαρτυρία του Νίκου Μοσχοβάκη - καταγραφή των ιστορικών γεγονότων των χρόνων 1940 - 1955. Η έκδοση παρουσιάζεται και στις 17 Αυγούστου, στον Χριστό Ραχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ