Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Η κυβέρνηση να αφήσει κοροϊδία και απειλές

«

Να σταματήσει η κυβέρνηση την κοροϊδία και τις απειλές και να μην κουνάει συνέχεια το δάκτυλο στους εργαζόμενους και στα λαϊκά νοικοκυριά», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα της κυβέρνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), δηλαδή την ανάκληση αδειών εργαζομένων σε αυτά και την επιβολή προστίμων σε οδηγούς και επιβάτες σε ΜΜΜ όπου η πληρότητα ξεπερνά το 65%!

Η ανάκληση των αδειών «για να πυκνώσουν τάχα τα δρομολόγια και να μην υπάρχει συνωστισμός εντός των οχημάτων», τονίζει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, είναι «υποκρισία που στόχο έχει να καθησυχάσει με ημίμετρα το επιβατικό κοινό και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Αν οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες ενδιαφέρονταν πραγματικά για την υγεία επιβατών και εργαζομένων, «δεν θα είχαν αφήσει χωρίς προσλήψεις προσωπικού τις αστικές συγκοινωνίες από το 2008 (περίοδο που ήταν πάλι κυβέρνηση το κόμμα της ΝΔ). Δεν θα είχαν αφήσει να συρρικνωθεί το συγκοινωνιακό έργο, να γίνει ρημάδι ο στόλος των οχημάτων και των εγκαταστάσεων οδικής και σταθερής τροχιάς.

Οι ευθύνες είναι βαριές, διαχρονικές και αφορούν τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησαν με την ίδια πολιτική γραμμή κόστους - οφέλους, εξυπηρετώντας την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων (κυρίως εργολαβίες) και όχι τις ανάγκες μετακίνησης του λαού.

Ας αφήσει λοιπόν την κοροϊδία και τις απειλές η κυβέρνηση.

Το μεσημέρι Παρασκευής 31 Ιουλίου το θερμόμετρο στο λεωφορείο μέσα γράφει 46,5 οC. Εχει θράσος η κυβέρνηση να ανακαλεί τις άδειες των εργαζομένων, όταν δουλεύουν σε αντίξοες συνθήκες όλο το χρόνο με φιλότιμο για να ανταποκριθούν στις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών.

Αρκετά κούνησε το δάκτυλο στους εργαζόμενους και στα λαϊκά νοικοκυριά. Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν όλο το νομό Αττικής. Καμία επιχειρηματική δράση στην αστική συγκοινωνία. Μείωση ωραρίου σε συνθήκες καύσωνα σε 4 ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ