Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Κρούσματα στο στράτευμα

Τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά βρέθηκε θετικός ένας στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα ημερών. Υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι στρατιώτες και προέκυψαν τρία νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η περίπτωση ξαναφέρνει στη δημοσιότητα τις συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα για τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, την έλλειψη μέτρων προστασίας τους. Το ΓΕΕΘΑ τα αντιπαρέρχεται, παραπέμποντας σε εντολές που δόθηκαν για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μια σειρά χώρους, τη θέσπιση ορίου μεταφοράς επιβατών στα μέσα μεταφοράς προσωπικού μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, την τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων στις στρατιωτικές μονάδες και υπηρεσίες. Προσθέτουν ότι οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, όπως και οι ορκωμοσίες στρατευσίμων, εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία, χωρίς προσκεκλημένους. Τέλος, υιοθετούν τη θεωρία της «ατομικής ευθύνης», ζητώντας «σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, δίνοντας έμφαση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Για το θέμα Ερώτηση κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή. Στην Ερώτηση, που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Θανάση Παφίλη και Νίκο Παπαναστάση, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «το ΚΚΕ κατέθεσε την Ερώτηση 8678 στις 31 Ιούλη 2020 με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των νέων στρατευμένων από την πανδημία του κορονοϊού που παρουσιάζει αυξητική τάση, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα που η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει.

Το ΚΚΕ θεωρεί, πριν η κατάσταση πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, ότι επιβάλλεται έγκαιρα και ουσιαστικά η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων».

Και με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση: 1. Για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και τους άλλους χώρους των στρατοπέδων; 2. Για την πραγματοποίηση, μόνιμα και σταθερά, απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων, από επαγγελματικά συνεργεία; 3. Για την ύπαρξη υλικών και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό σε όλους τους στρατευμένους και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ