Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, ως απάντηση στην κυβερνητική ανεπάρκεια για τη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή, αναδεικνύει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση του Κόμματος τονίζει πως το πρόσφατο περιστατικό με τη διάδοση του κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην περιοχή έδειξε ότι τα μέτρα ασφαλείας «τηρούνται τουλάχιστον πλημμελώς» και απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κράτους και Περιφέρειας να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στο σύνολο μεγάλων και μικρών χώρων εργασίας.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο εδρεύει στα Αμισιανά του δήμου Παγγαίου, έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του καθώς έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό συνολικά 34 εργαζόμενοι, όλοι τους με ήπια συμπτώματα. Η ΤΕ Καβάλας απαιτεί να μην επωμιστούν καμία δυσμενή επίπτωση από την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης οι εργαζόμενοι.

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός του νομού Καβάλας αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που βάζει πάνω απ' όλα τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως η όλη προσπάθεια των Καβαλιωτών τους προηγούμενους μήνες για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού πηγαίνει «στο βρόντο» καθώς η κυβέρνηση, έχοντας ως προτεραιότητα «τα κέρδη μιας χούφτας επενδυτών», αφήνει να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΤΕ Καβάλας απαιτεί μεταξύ άλλων τη στελέχωση και επαρκή εξοπλισμό όλων των βαθμίδων του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας αλλά και να διενεργήσουν τον απαιτούμενο αριθμό διαγνωστικών τεστ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας αλλά και ξενοδοχείων για να μπορούν να μένουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την αύξηση των κλινών ΜΕΘ αλλά και τη λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας που σήμερα δεν υφίστανται στην περιοχή.

Προσθέτει επίσης πως αντί για μαζικά τεστ σε γειτονιές, χωριά και εργασιακούς χώρους, ώστε να περιορίζεται άμεσα η εξάπλωση της πανδημίας, τα λιμάνια της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Καβάλας, άνοιξαν από την 1η Αυγούστου για τη διεθνή κρουαζιέρα και σχολιάζει πως κυβέρνηση, τοπικές αρχές αλλά και «όλοι αυτοί που καίγονται για τα κέρδη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων στο Ν. Καβάλας» έχουν τεράστιες ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων.

Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στην πόλη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας καλεί με επιστολή της την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με κατεύθυνση τα μέτρα που προτείνει για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Επιπλέον, για το ενδεχόμενο επίσκεψης κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας καλεί με παρέμβασή της τη διοίκηση του δήμου να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τους επισκέπτες, όπως τη διαγνωστική τους εξέταση κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα για ενίσχυση του αγώνα για την προστασία και υγεία του λαού (2022-01-11 00:00:00.0)
Συρροές κρουσμάτων σε μαθητές (2021-02-19 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» η διασπορά του ιού με ευθύνη της κυβέρνησης (2021-02-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ανεπαρκή προστασία των εργαζομένων (2020-08-20 00:00:00.0)
Οξύνεται η αντιπαράθεση ενόψει συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2020-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ