Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ποινική δίωξη στους υπεύθυνους της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορονοϊού βρίσκονται οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. Η κλινική μπήκε στο «στόχαστρο» των αρχών μετά το θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων.

Πριν από έναν μήνα ο εισαγγελέας, αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στη διάθεσή του, κάλεσε για εξηγήσεις 5 στελέχη και γιατρούς της κλινικής, οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα. Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται πως η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προβλέπει μεγάλες ποινές. Το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 χρόνια αν προκλήθηκε θάνατος και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ