Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η ITUC προκαλεί τα θύματα των Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της αγωνιστικής ταξικής Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλει τη συμβιβασμένη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC) για την ανακοίνωση ξεπλύματος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για το έγκλημα της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Στην ανακοίνωση σημειώνει: «Η διεθνής οργάνωση - μαριονέτα των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμού για τον έλεγχο των συνδικάτων, η ITUC, προκαλεί τα θύματα των Χιροσίμα - Ναγκασάκι, σβήνοντας κάθε αναφορά στο ποιος έριξε τις βόμβες.

Συγκεκριμένα η ITUC, στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 4/8, αποσιωπά ότι ήταν οι ΗΠΑ που βομβάρδισαν τις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι οι πυρηνικές βόμβες που δολοφόνησαν 250.000 αθώους ήρθαν από το πουθενά. Η ITUC επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως υπηρέτη του ιμπεριαλισμού αναλαμβάνοντας να γίνει "πλυντήριο" των ΗΠΑ και να ξαναγράψει την ιστορία. Αλλωστε, αυτό κάνει συστηματικά στηρίζοντας όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ακόμη και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ