Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Οδηγία για στοκ φαρμάκων

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι συνεχιζόμενες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών εντείνουν τις ανησυχίες για πιθανές διαταραχές σε διάφορους τομείς της βρετανικής αγοράς λόγω Brexit. Χτες, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες να στοκάρουν φάρμακα για τουλάχιστον έξι βδομάδες και να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του Δεκέμβρη τρέχοντος έτους. Σε σχετική επιστολή του εμπορικού υπεύθυνου του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται πως «οι παγκόσμιες αλυσίδες τροφοδοσίας υφίστανται σημαντική πίεση, που εντείνεται από τα πρόσφατα γεγονότα που συνδέονται με την Covid-19 (...) και ενθαρρύνουμε τις εταιρείες να προμηθευτούν αποθέματα μέχρι έξι εβδομάδων επί του βρετανικού εδάφους».

Οι εταιρείες καλούνται επίσης να προετοιμάσουν εναλλακτικές οδούς τροφοδοσίας σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων στα μεγάλα λιμάνια εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Ντόβερ. Μεταξύ άλλων γιατί η επαναφορά των τελωνειακών ελέγχων, ελλείψει εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, θα επιβραδύνει σημαντικά τη ροή πολλών εμπορευμάτων.

Ο Ντέιβιντ Ρίνγκλεϊ, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ιατρικής Ενωσης, που εκπροσωπεί τους Βρετανούς γιατρούς, προειδοποίησε εκ νέου ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία «θα μπορούσε να έχει δυνάμει καταστροφικές επιπτώσεις στο NHS (βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας) και, κατά συνέπεια, στην υγεία της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ