Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το κράτος να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης στον ΟΑΣΘ

MotionTeam

Τη στήριξή της στα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ όπως και του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης δηλώνει σε σχόλιό της η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρει πως «οι νέες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στον ΟΑΣΘ έρχονται να συμπληρώσουν την ήδη τραγική κατάσταση που υπάρχει στο μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Ηδη επιβατικό κοινό και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές με την έλλειψη οχημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δρομολογίων και την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων στην πόλη, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε περίοδο πανδημίας και ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα».

Συνεχίζει τονίζοντας πως τα παραπάνω προβλήματα είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών με βάση τη σχέση «κόστους - οφέλους» και την υποχρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση έρχεται να φορτώσει και άλλα βάρη στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, όπως την επικείμενη αλλαγή των συμβάσεων εργασίας τους.

Η ΤΟ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας σημειώνει πως χρειάζεται να σημάνει συναγερμός απέναντι σε αυτήν την πολιτική και προσθέτει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακολουθεί πιστά την πολιτική απαξίωσης του ΟΑΣΘ, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες περί "απελευθέρωσης" των αστικών συγκοινωνιών.

Ακόμα και σε περίοδο πανδημίας, όπως είναι αυτή που ζούμε, κουνάει το δάχτυλο σε επιβάτες και εργαζόμενους με κηρύγματα περί "ατομικής ευθύνης" προσπαθώντας να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδηγούν σε χρόνια ταλαιπωρία το λαό της Θεσσαλονίκης».

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και το επιβατικό κοινό να διεκδικήσουν:

  • Να διασφαλιστούν άμεσα όλα τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Καμία κατάργηση επιδομάτων, αναδρομική απόδοση όλων των χρωστούμενων από τον ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους.
  • Μέτρα για βελτίωση της τραγικής κατάστασης στον ΟΑΣΘ με άμεση κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών για επισκευή και ανανέωση του στόλου. Περισσότερα σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει πύκνωση των δρομολογίων με επάρκεια σε όλες τις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την επιδημία για τους επιβάτες και το προσωπικό του ΟΑΣΘ.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων, δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων από και προς τη δουλειά, ιδιαίτερα όσων ήδη πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας εν μέσω οικονομικής κρίσης, δωρεάν μεταφορά για ανέργους, μαθητές, φοιτητές, ΑμεΑ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας σε εργαζόμενους και επιβάτες (2021-12-10 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ (2020-12-29 00:00:00.0)
Μέτρα τώρα για να μην κινδυνεύσουν εργαζόμενοι και επιβάτες! (2020-05-12 00:00:00.0)
Βασιλικότεροι του εργοδότη οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές (2014-11-15 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία από περικοπές δρομολογίων του ΟΑΣΘ (2003-03-07 00:00:00.0)
Νέο χαράτσι και υποβάθμιση υπηρεσιών περιμένουν τους πολίτες (2000-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ