Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Το πρώτο τοπικό lockdown στον Πόρο μετά το «άνοιγμα» του Τουρισμού

Σε έκτακτα μέτρα που παραπέμπουν στο πρώτο τοπικό lockdown μετά το «άνοιγμα» του Τουρισμού προχώρησε χτες η κυβέρνηση για τον Πόρο, μετά τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων από τα συνολικά 40 που ανακοινώθηκαν για την Αττική. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις επόμενες δέκα μέρες πάρθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, που τσαλαπάτησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε βάρος της υγείας του λαού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε:

-- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

-- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

-- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στο νησί θα μεταβούν σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 10μελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ