Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στη Λευκορωσία - Ο λαός να οργανώσει την αυτοτελή του πάλη

Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τα γεγονότα στη Λευκορωσία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στις εξελίξεις και είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας, καθώς και για γεωπολιτικά στηρίγματα στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Είναι γελοίο και ταυτόχρονα προκλητικό το γεγονός πως, ως προπομπός των παρεμβάσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ, δήθεν υπέρ της "ελευθερίας" και "δημοκρατίας", έχουν "επιστρατευτεί" η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες της ΕΕ, στις οποίες σημειώνονται κατάφωρες παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως είναι οι δίκες σε βάρος αντιπολιτευόμενων εφημερίδων και οι φυλακίσεις κομμουνιστών, ο περιορισμός έως και η απαγόρευση της δράσης των ΚΚ.

Φυσικά, λύση για το λαό της Λευκορωσίας δεν αποτελεί η διατήρηση του σημερινού αστικού καθεστώτος, που κινείται στα πλαίσια της αγοράς και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, εγκλωβισμένο στις "μυλόπετρες" των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως έδειξε η τελευταία επίσκεψη Πομπέο στη χώρα αυτή. Ούτε ποτέ ο εργαζόμενος λαός μπορεί και πρέπει να υποταχθεί σε εκκλήσεις όπως αυτές του σημερινού Προέδρου "να μείνει μακριά από την πολιτική". Το ακριβώς ανάποδο καλείται να κάνει!

Το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και στον εργαζόμενο λαό της Λευκορωσίας και την πεποίθησή του πως αυτός μπορεί και πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη με κριτήριο τα συμφέροντά του, να αποκρούσει τις ξένες επεμβάσεις, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του, να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ