Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΚΝΕ στο πλευρό της νεολαίας του Λιβάνου

Από την πρώτη στιγμή μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το ΚΚΕ - με ανακοίνωσή του - εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και την αλληλεγγύη του στο λαό του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό, οι συνθήκες και η χρονική στιγμή στην οποία έλαβε χώρα, γεννούν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές αιτίες. Παράλληλα, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς το Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα. Ηδη στην Ελλάδα, σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς του κινήματος συγκεντρώνουν αναγκαίο υλικό για τους πληγέντες της καταστροφής.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη Νεολαία του Λιβανέζικου ΚΚ, την Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας, στην οποία έχει εκφράσει και την αλληλεγγύη των νέων κομμουνιστών της Ελλάδας προς τη νεολαία του Λιβάνου. Η Ενωση πρωτοστατεί στην έμπρακτη οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης στα θύματα της έκρηξης. Παράλληλα, πρωτοστατεί στις διαδηλώσεις που γίνονται για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των πληγέντων όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων που προκάλεσε η έκρηξη, ενώ έχει δεκάδες μέλη της τραυματίες από τις επιθέσεις που πραγματοποιούν εναντίον των διαδηλωτών οι δυνάμεις καταστολής που επιστρατεύονται για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξέσπασαν με αφορμή τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και την επιδείνωση της ζωής του λιβανέζικου λαού, που άλλωστε υπήρχαν και πριν από το τραγικό γεγονός της έκρηξης.

Εκφράζοντας έμπρακτα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της, η ΚΝΕ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών προς τις οργανώσεις - μέλη της για δράσεις αλληλεγγύης και για συλλογή χρημάτων από τις δραστηριότητές τους προκειμένου να στηριχθούν τα θύματα της έκρηξης, και θα λάβει σχετικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

  • Επίσης, φορείς του μαζικού κινήματος, εργατικά σωματεία, μετά από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τον πολύπαθο λαό του Λιβάνου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ξεχνούν τον περσινό εφιάλτη της έκρηξης (2021-08-04 00:00:00.0)
Σοβαρά ερωτηματικά για ένα συμβάν σε μια εύφλεκτη περιοχή (2020-08-08 00:00:00.0)
Κανείς αδιάφορος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα (2006-08-05 00:00:00.0)
Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης (2006-07-30 00:00:00.0)
Επείγουσα χρηματική βοήθεια (2006-07-21 00:00:00.0)
«Εχετε στα χέρια σας το αίμα των λαών! » (2006-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ