Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις ζημιές της ΔΕΗ

Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος για τα προβλήματα στα νησιά των Β. Σποράδων

Απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των Β. Σποράδων από την πρόσφατη κακοκαιρία ζήτησαν, με Ερώτηση που κατέθεσαν, οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Τρομακτικές συνέπειες είχε για τους κατοίκους των Β. Σποράδων η πρόσφατη κακοκαιρία. Εκτός των άλλων η, πάνω από τρεις μέρες, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αποδιοργάνωσε πλήρως την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών.

Συγκεκριμένα, η διακοπή της τροφοδοσίας των νησιών με ηλεκτρικό ρεύμα, εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησε στις καθημερινές σύγχρονες ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων - χωρίς νερό, θέρμανση κ.ά. - είχε πολυποίκιλες και επώδυνες οικονομικές επιπτώσεις, όπως:

  • Αλλοίωση των κατεψυγμένων προϊόντων και αυτών που συντηρούνται σε καταστήματα και νοικοκυριά.
  • Η μη λειτουργία των υπηρεσιών είχε επιπτώσεις στους συναλλασσόμενους με τις Τράπεζες και την Εφορία. Επιταγές που έληξαν στις 17, 18, 19/12-2001 και οφειλές σε ΔΟΥ, ΤΕΒΕ κ.ά.

Επειδή το πρόβλημα της διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά των Β. Σποράδων είναι χρόνιο, επαναλαμβανόμενο και επομένως ανεξάρτητο, εν μέρει, από τις καιρικές συνθήκες, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της σταθερής και επαρκούς τροφοδότησης με ηλεκτρικό ρεύμα των νησιών των Β. Σποράδων;
  • Θα πάρει και ποια μέτρα ώστε να μη θεωρηθούν αφερέγγυοι όσοι έληγαν οι οικονομικές τους υποχρεώσεις το παραπάνω τριήμερο - χωρίς πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ