Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα ξεσηκωμού από τα εργατικά σωματεία ενόψει του συλλαλητηρίου

Στις 12 Σεπτέμβρη το αγωνιστικό ραντεβού - απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση

Με σχεδιασμό για καθημερινές παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, τα εργατικά σωματεία μπαίνουν στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η κινητοποίηση να αποτελέσει τη δυναμική απάντηση των εργαζομένων στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα του «οικονομικού φόρουμ» της ΔΕΘ.

Τα σωματεία ανοίγουν τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, με την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και τις απολύσεις, τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να απαλλάξει τη μεγαλοεργοδοσία από την υποχρέωση να πάρει μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και να μετατρέψει σε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χάρη των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου. Αναδεικνύουν την ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, με την οργάνωση της πάλης με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και με πλαίσιο πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.

Ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα στις οργανώσεις των ΕΒΕ, των αγροτών, στους φοιτητές, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, να κάνουν και δική τους υπόθεση τη μαζική συμμετοχή σε αυτό, με αποφάσεις - καλέσματα συλλόγων και σωματείων.

Το ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή, για συντονισμό και οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού, για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να δώσουν πρώτη αγωνιστική απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός στο «φόρουμ της ΔΕΘ» για την κλιμάκωση της επίθεσης, με συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων το Σάββατο 12/9.

Επίσης, στις 11 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιό του, ενώ το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτέμβρη θα οργανώσει εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αγωνιστικές δράσεις που προετοιμάζουν για την Παρασκευή 11/9 τα σωματεία στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ