Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει τις απολύσεις στον όμιλο KLEEMANN

Τις άδικες απολύσεις εργαζομένων στον όμιλο KLEEMANN, που έγιναν την Παρασκευή 28/8 με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, σε μια περίοδο, μάλιστα, που όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας, η κερδοφορία της είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καταδικάζει η ΚΟ Μετάλλου της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, «πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα που στα τέλη του 2019 πραγματοποίησε επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ με άνοιγμα νέας μονάδας στην Κίνα. Πέρα, όμως, από τις μεγαλεπήβολες φράσεις για "πάθος στον άνθρωπο", για την KLEEMANN, όπως και για όλες τις βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι είναι απλά αριθμοί και νόμος είναι το μέγιστο κέρδος τους».

Σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά καταρρέει ο μύθος των βιομηχάνων και της κυβέρνησης ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, οι επενδύσεις και τα κέρδη μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα εργατικά δικαιώματα είναι στην αντίπερα όχθη από την καπιταλιστική ανάπτυξη και ότι το τσάκισμά τους αποτελεί προϋπόθεση για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάπτυξης, όσο κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία κάνουν μια χούφτα καπιταλιστές, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, την ανεργία και το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η μόνη προοπτική των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση, μια κοινωνία η οποία θα καθορίζεται από τις ανάγκες των πολλών και όχι από τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ