Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ενθαρρυντική η αύξηση κατά 75% της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες

Πάνω από 1.000 περισσότεροι ψηφίσαντες απ' ό,τι στις προηγούμενες εκλογές

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων του κλάδου ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας.

Ψήφισαν 1.756 εργαζόμενοι, 1.006 περισσότεροι απ' ό,τι στις αρχαιρεσίες του 2017 (άνοδος 75%).

Από τις αρχαιρεσίες αναδείχθηκαν 30 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο (από 19) και 16 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία (από 10), όλοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγωνιστική Πορεία», του μοναδικού ψηφοδελτίου που κατήλθε στις εκλογές.

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού σημειώνεται ότι «οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ο σαφής ταξικός προσανατολισμός, η υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Συνδικάτο, οδήγησαν στη συσπείρωση των εργαζομένων». Με το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών «οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντησή τους με τον καλύτερο τρόπο, στην κυβέρνηση για την αντιλαϊκή της πολιτική, στην εργοδοσία για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εγκαταστήσει», αναφέρει η ανακοίνωση και αναδεικνύει την απάντηση που δόθηκε και στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό συνολικά στο νησί.

Απεργία στις 4 Σεπτέμβρη

Παράλληλα, χωρίς καμία ανάπαυλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, σε συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Το συνδικάτο καλεί σε συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην Πόρτα Ριάλα, «με στόχο την εξασφάλιση εισοδήματος για τον κλάδο τέτοιου που να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, και παράλληλα να ληφθούν μέτρα για πάγωμα λογαριασμών και διαγραφή χρεών».

«Είμαστε σε καλό δρόμο, ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται, και δεν απέχει πολύ η ώρα που η εργατική τάξη θα βγει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας αποτελεσματικά την επαναφορά των απωλειών σε δικαιώματα και εισοδήματα και τη διεύρυνσή τους για μια καλύτερη ζωή, όπως της αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καθημερινότητα η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη Λευκάδα

Την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων επιβεβαίωσαν οι έλεγχοι σε επισιτιστικές επιχειρήσεις της Λευκάδας τους οποίους πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και Συναφή Επαγγέλματα και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, μαζί με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «είναι καθημερινότητα τα ένσημα που δεν καταβάλλονται αφήνοντας εκτεθειμένους ασφαλιστικά πάρα πολλούς συναδέλφους», τα διαλείμματα γίνονται μόνο όταν «δεν έχει δουλειά» η επιχείρηση, τα ρεπό δεν χορηγούνται καθόλου ή δίνονται «στο τέλος της σεζόν». Το Σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ