Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»
Επιβεβαιώνουν την καθήλωση των συντάξεων στα μίζερα επίπεδα

Την καθήλωση των συντάξεων στα μίζερα επίπεδα που τις έριξαν οι συνεχείς περικοπές των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνουν τα στοιχεία και για το μήνα Αύγουστο που δημοσιεύτηκαν χτες από το πληροφοριακό σύστημα «Ηλιος», ενώ με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται και η έκδοση των νέων συντάξεων.

Σύμφωνα με αυτά, η μέση κύρια σύνταξη προ φόρου, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης υπέρ Υγείας, είναι μόλις 726,3 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική 194,2 ευρώ. Ειδικότερα για την κύρια σύνταξη η μέση κύρια σύνταξη γήρατος ανέρχεται στα 816,2 ευρώ μεικτά, η κύρια σύνταξη θανάτου στα 523,7 ευρώ και η αναπηρική στα 578 ευρώ μεικτά. Η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις τον περασμένο μήνα ανήλθε στα 2,258 δισ. ευρώ μαζί με τις κρατήσεις και ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων στα 2.487.657 άτομα.

Παράλληλα, τέλος δεν έχει ο Γολγοθάς εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που αναμένουν χρόνια, χωρίς εισόδημα, ή μόλις με το έναντι των προσωρινών, την απονομή των συντάξεών τους. Χτες, για άλλη μια φορά, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς του ότι απάντηση στο πρόβλημα είναι «η ψηφιακή σύνταξη», ενώ έκανε λόγο για «αποφασιστικό βήμα» με την έκδοση των πρώτων συντάξεων ψηφιακά από το τέλος του Ιούλη. Για να επιβεβαιώσει μάλιστα τις «επιτυχίες» του υπουργείου είπε ότι μέσα στον Αύγουστο εκδόθηκαν 18.155 νέες συντάξεις με οριστική απόφαση και 134.960 από την αρχή του χρόνου. Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός νέων οριστικών συνταξιοδοτήσεων κάθε μήνα, αρκετές φορές υπολείπεται και από τον αριθμό των νέων αιτήσεων με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς συντάξεις να συσσωρεύονται αντί να μειώνονται δραστικά. Ετσι, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων συνεχίζονται ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι περιμένουν πάνω από 3 και 4 χρόνια να λάβουν τη σύνταξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ