Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ρατσιστικές θέσεις από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

Το ρατσιστικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου. Με αφορμή τη σύσκεψη που οργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα τη μετάκληση εργατικού δυναμικού για την κάλυψη κυρίως θέσεων εποχικής εργασίας στην αγροτική οικονομία, βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τους μετανάστες για το πρόβλημα της ανεργίας.

Ετσι, η απάντηση του Εργατικού Κέντρου προς την Περιφέρεια, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Ραφαήλ Μπάρου και τον γενικό γραμματέα Αράπογλου Ιωάννη, ζητά «συνταγματική προτεραιότητα των Ελλήνων εργαζομένων έναντι των πάσης φύσεως μεταναστών» και «επανιεράρχηση των προτεραιοτήτων που αφορούν την ελληνική εργατική τάξη».

«Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο πέρα από το ρατσιστικό του παραλήρημα», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Αργολίδας και υπενθυμίζει πως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν έχει κανέναν ενδοιασμό «να χαριεντίζεται με τους υπόδικους εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» και άλλους εκπροσώπους τέτοιων χώρων. Αλλωστε, πριν από λίγους μήνες είχε συναντηθεί με τον υπόδικο φασίστα, ευρωβουλευτή Λαγό. «Η επίθεση ενάντια σε "ξένους εργάτες" είναι επίθεση συνολικά εναντίον της εργατικής τάξης», επισημαίνει η Επιτροπή και προσθέτει πως η στάση αυτή καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ