Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αθωράκιστες οι δομές για τις ευπαθείς ομάδες

Καθημερινά εντοπίζονται νέες εστίες και επιβάλλονται νέες καραντίνες...

Καθημερινά πλέον ανακοινώνονται νέες δομές με ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες στις οποίες εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού και επιβάλλεται καραντίνα, σε μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει πόσο αθωράκιστες παραμένουν οι εν λόγω δομές απέναντι στην πανδημία.

Χτες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος και την επιβολή καραντίνας στο ΚΥΤ Μόριας, σε καραντίνα μπήκε και η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα Οινόφυτα, καθώς εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα. Αφού αρχικά διαγνώστηκε θετικός στον ιό ένας 45χρονος αιτών άσυλο από το Ιράκ, ακολούθησαν δειγματοληπτικοί μόνο έλεγχοι, σε 18 άτομα, από τα οποία εντοπίστηκε ένα ακόμα κρούσμα, σε 27χρονη πρόσφυγα από τη Συρία.

Σε ό,τι αφορά το ΚΥΤ Μόριας, ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι συνεχίζονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι, χωρίς ωστόσο να δώσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Σε καραντίνα μπήκε και η δομή φιλοξενίας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, ωφελούμενος του ξενώνα παρουσίασε πυρετό και διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και παρέμεινε για νοσηλεία. Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι «έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» για τους περίπου 80 ωφελούμενους και τους 33 εργαζόμενους της δομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ούτε τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους ήταν επαρκή, ούτε τους είχαν δοθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση και ο εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κρουσμάτων, ούτε προληπτικοί έλεγχοι γίνονταν. Σημειώνεται ότι και η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς ο συγκεκριμένος πληθυσμός των ωφελουμένων είναι δύσκολο να εντοπιστεί και ο συνολικός αριθμός τους εναλλάσσεται διαρκώς. Κι όλα αυτά ενώ οι άστεγοι τοξικοεξαρτημένοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου απέναντι στον ιό, έχοντας οι περισσότεροι ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία. Αναδεικνύονται και από αυτήν την πλευρά τα αποτελέσματα της πολιτικής της λεγόμενης «μείωσης της βλάβης», καθώς ουδέποτε υπήρξε σχεδιασμός για την ένταξη αυτών των ανθρώπων σε θεραπευτικό πλαίσιο...

Στο μεταξύ, μετά τα δεκάδες κρούσματα και τους θανάτους στα γηροκομεία στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αυξάνονται τα κρούσματα και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι, η οποία παραμένει σε καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν άλλα 2 θετικά κρούσματα (1 εργαζόμενος και 1 περιθαλπόμενος), ανεβάζοντας σε 21 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη συγκεκριμένη δομή.

Επιπλέον, μέχρι χτες το βράδυ, για μία ακόμα μέρα, δεν δόθηκε καμία ενημέρωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε γηροκομείο στο Μοσχάτο, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα από τη Δευτέρα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ