Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Εξαφανίστηκε στέλεχος της αντιπολίτευσης

ΜΙΝΣΚ.--

Κυρώσεις σε 31 υψηλόβαθμους Λευκορώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, σκοπεύει να επιβάλει η ΕΕ έως τα μέσα Σεπτέμβρη, εντείνοντας τις πιέσεις για παραίτηση του Προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και για διεξαγωγή νέων εκλογών. «Πρόκειται για ανώτερους αξιωματούχους υπεύθυνους για τις εκλογές, για τη βία και για την καταστολή», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο μεταξύ, χτες, δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαρίας Κολεσνίκοβα, η οποία συμμετέχει στο Συντονιστικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης και είχε προαναγγείλει τη συγκρότηση κόμματος. Σύμφωνα με λευκορωσικά ΜΜΕ, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι άνδρες την ανάγκασαν χτες να μπει σε ένα φορτηγάκι και από τότε οι συνεργάτες και η οικογένειά της δεν μπορούν να την εντοπίσουν. Επίσης, εξαφανισμένοι παρέμεναν και δύο ακόμη μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου, σύμφωνα με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως «δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με κράτηση της Κολεσνίκοβα και των συναδέλφων της».

Η αντιπολιτευόμενη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια έκανε λόγο για «απαγωγή της Μαρίας Κολεσνίκοβα» προκειμένου οι αρχές «να εκτροχιάσουν το Συντονιστικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης και να εκφοβίσουν τα μέλη του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ