Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόνο ο χρόνος άλλαξε

Παραμονή πρωτοχρονιάς με τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης έκαναν στελέχη του ΠΑΜΕ, αφουγκράστηκαν τα προβλήματα και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις και ευχήθηκαν σε όλους η καινούρια χρονιά να φέρει ειρήνη στον κόσμο και ένταση των εργατικών αγώνων για να δουν καλύτερες μέρες οι εργαζόμενοι.

Στις 10 το πρωί της παραμονής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ από τους Θεόδωρο Κυριακίδη, Χάρη Κουτσουρά, Βασίλη Ρέβα και Δημήτρη Αλιστρατινό, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κατάληψη γιατί έχουν τρεις μήνες να πληρωθούν. Θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία επιφύλαξαν οι απεργοί, αφού έχουν στενούς δεσμούς με όλα τα μέλη της. Ο Δημήτρης Αλιστρατινός είναι πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας είναι πάντα πρώτοι σε κάθε εκδήλωση συμπαράστασης των απεργών και κινητοποίηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχές άναψε το γλέντι στο εργοστάσιο που συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναχώρησε το απόγευμα, αφού πρώτα ευχήθηκε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ειρηνική και αγωνιστική χρονιά με νέες εργατικές κατακτήσεις και επιτυχίες του κινήματος αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας αντιπροσωπεία του ΕΚΘ, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ. Στις 10 το βράδυ, που γίνεται αλλαγή βάρδιας και συναντούνται όλοι οι εργαζόμενοι, έκοψαν την παραδοσιακή πίτα και ευχήθηκαν καλές επιτυχίες στους αγώνες που έρχονται με τον καινούριο χρόνο για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και παρακάθησε σε μια ζεστή γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι της επιχείρησης για να υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ