Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΕΡΙ ΕΥΡΩ...
ΓΑΛΛΙΑ
«Ευρω-απεργία» σε τράπεζες και ταχυδρομεία...

ΠΑΡΙΣΙ.--

«Καλή χρονιά», με απεργία είπαν χτες, πρώτη εργάσιμη μέρα συναλλαγών με ευρώ, μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι σε τράπεζες και ταχυδρομικές υπηρεσίες της Γαλλίας, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερη Ασφάλιση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν απ' τις γαλλικές αρχές, τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων σε τράπεζες και ταχυδρομεία ήταν σχετικά χαμηλά. Η συμμετοχή των εργαζομένων στα ταχυδρομεία κυμάνθηκε σε ποσοστό περίπου 5%. Αντίθετα, μεγαλύτερη συμμετοχή έδειξαν οι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα μεγάλων τραπεζών, όπως η «Σοσιετέ Τζένεραλ» όπου συμμετείχε στην 24ωρη απεργία το ένα τέταρτο του συνόλου των 32.000 εργαζομένων... Εως αργά χτες το απόγευμα, συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα δικά τους στοιχεία για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Μολονότι η χτεσινή συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην απεργία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, κανείς δεν προεξοφλεί πως το ίδιο θα επαναληφθεί εντός των προσεχών ημερών, οπότε θα ξαναρχίσουν (την ερχόμενη βδομάδα) οι συνομιλίες ανάμεσα σε διοικητικά στελέχη των τραπεζών «Σοσιετέ Τζένεραλ» και «Κρεντίτ Λιονέλ» και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με στόχο την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των τραπεζοϋπαλλήλων στις τράπεζες Σοσιετέ Τζένεραλ και Κρεντίτ Λιονέλ διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 2,5 έως 3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ