Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κανένα μέτρο για τη διενέργεια μαζικών τεστ σε εργασιακούς χώρους

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που δόθηκαν σε απάντηση Ερώτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τη διενέργεια μαζικών εργαστηριακών ελέγχων για τον κορονοϊό σε εργασιακούς χώρους, ιδιωτικές κλινικές κ.α., ως ένα στοιχειώδες προληπτικό μέτρο μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, επιβεβαιώνει η απάντηση που έδωσε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας σε σχετική Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», με την Ερώτησή της, ζητούσε, μεταξύ άλλων, να μάθει σε ποιες ιδιωτικές κλινικές, οίκους ευγηρίας, βιομηχανίες, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία - επισιτιστικές επιχειρήσεις, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν τεστ για τον κορονοϊό και πότε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν για τους ελέγχους από τις Κινητές Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για όλο το καλοκαίρι:

-- Στις δεκάδες ιδιωτικές κλινικές, οίκους ευγηρίας και Κέντρα Αποκατάστασης της Θεσσαλίας, όπου υπάρχουν χιλιάδες ηλικιωμένοι και ασθενείς και εργάζονται επίσης πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, τα τεστ ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Μόλις 2 έλεγχοι σε κλινικές στην Καρδίτσα, σε 25 άτομα!

-- Στις πολλές δεκάδες εργοστάσια της Θεσσαλίας, με αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους, έλεγχοι έγιναν μόλις σε 18 εργοστάσια Τροφίμων - Ποτών (5 στη Λάρισα, 6 σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, 1 σε Αλμυρό, κανένα στον Βόλο) και σε ένα μικρό δείγμα 367 εργαζομένων, όταν σ' αυτά εργάζονται πάνω από 1.500!

-- Στα ξενοδοχεία δεν έγινε κανένας έλεγχος, το ίδιο και στα πάμπολλα σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και στα εμπορικά, που απασχολούν πολλές χιλιάδες εργαζόμενους!

-- Στις χιλιάδες μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις εστίασης της Θεσσαλίας (καφέ, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.) έγινε έλεγχος 3 φορές σε μία επιχείρηση του Βόλου που υπήρξαν κρούσματα και σε 73 εργαζόμενους σε έλεγχο που οργάνωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Λάρισας.

-- Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έλεγχος έγινε μόνο στο ΚΤΕΛ Καρδίτσας σε 25 άτομα!

«Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα απ' τη γραπτή απάντηση του κ. περιφερειάρχη», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, «είναι ότι στις ιδιωτικές κλινικές, σε οίκους ευγηρίας δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας ούτε σχέδιο, ούτε έχουν ληφθεί κάποια ουσιαστικά μέτρα» για την προστασία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται και των εργαζομένων. «Το ίδιο και χειρότερα, στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (...) Η Περιφέρεια, όπως και η κυβέρνηση, είναι σχεδόν απούσες και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού προτεραιότητά τους είναι η διασφάλιση των επιχειρηματικών κερδών και όχι η υγεία των εργαζομένων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, με ανάπτυξη της ΠΦΥ, πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλίας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους, σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας που καλπάζει (2020-11-20 00:00:00.0)
Τέρμα στη θυσία του λαού για τις «αντοχές της οικονομίας»! (2020-11-05 00:00:00.0)
Με ευθύνη εργοδοσίας - κυβέρνησης μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης (2020-09-19 00:00:00.0)
Να επιταχθούν και να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχέδιο οι ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας (2020-04-28 00:00:00.0)
Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο (2020-04-14 00:00:00.0)
Ανακλήθηκε η απόλυση (2010-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ