Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών της Χαλκιδικής

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν το Νοέμβρη του 2019 από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και ο βαθμός στον οποίο έχουν προχωρήσει οι αποκαταστάσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον βουλευτή Γιάννη Δελή και τον περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Διαπιστώθηκε ότι 9 μήνες μετά τις δύο σφοδρές θεομηνίες του περασμένου Νοέμβρη και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που αυτές προκάλεσαν, τα σημάδια είναι ακόμα ορατά στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας, καθώς και σε άλλες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη. Η περιοχή της Ολυμπιάδας ζει με το φόβο της επόμενης πλημμύρας καθώς πέρα από τις χωματουργικές αποκαταστάσεις των ρεμάτων που πλημμύρισαν τότε δεν έχει ξεκινήσει καμιά περαιτέρω εργασία για την αντιπλημμυρική θωράκισή της.

Στον «αέρα» βρίσκεται ακόμα η έγκριση της Μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών Ν. Χαλκιδικής που αφορά το σχεδιασμό και μελέτες έργων οριοθέτησης - διευθέτησης ρεμάτων.

Ο Γ. Δελής επισήμανε ότι, πέρσι στη Βουλή, η κυβέρνηση υποσχέθηκε, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή του, πως «θα προσπαθήσουμε κατ' εξαίρεση η μελέτη του έργου της Κεντρικής Μακεδονίας, της περιοχής της Ολυμπιάδας, να χρηματοδοτηθεί άμεσα, ώστε να έχουμε έτοιμη τη μελέτη για να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση έργου».

Επερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Αριστοτέλη κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφέρεια.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, για το ίδιο θέμα κατέθεσαν εκ νέου οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ