Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων

Το πρώτο κρούσμα Covid-19 σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης και αφορά την διαχειρίστρια του κυλικείου, προκαλώντας αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η μη αποστολή οδηγιών αντιμετώπισης κρουσμάτων συνεργαζόμενων και σχετιζόμενων με τις εκπαιδευτικές μονάδες (π.χ. καθαρίστριες, διαχειριστές κυλικείων) έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να βλέπει τα περιστατικά κατά περίπτωση, να μην υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση και να χάνεται πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπιση της κατάστασης, με όλους τους κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυλικείο παρέμεινε κλειστό από την προηγούμενη Πέμπτη, 17 Σεπτέμβρη, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε έγκαιρη ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Χτες, παρά την επιβεβαίωση του κρούσματος, η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου, ενώ ζήτησε να μην ενημερωθούν οι γονείς, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μετά από παρέμβαση του Θανάση Μαχτσίρα, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, και άλλων αγωνιστών εκπαιδευτικών, η τοπική ΕΛΜΕ έκανε παρέμβαση, προκηρύσσοντας στάση εργασίας μέχρι τις 11.00 π.μ. και απαιτήθηκε να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου, να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση, να διενεργηθούν δωρεάν μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση επαφών. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και εκπαιδευτικούς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Να σημειωθεί ότι με δέκα μέρες λειτουργίας των σχολείων, όπως όρισε η κυβέρνηση με μοναδικό μέτρο προστασίας τη μάσκα, ήδη έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 τα τμήματα και τα σχολεία πανελλαδικά που έχουν ήδη κλείσει λόγω κρουσμάτων και ο αριθμός τους βαίνει ανοδικός μέρα με τη μέρα.

Κρούσματα και στο Λύκειο Βουλιαγμένης

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα διαγνώστηκε στο Λύκειο της Βουλιαγμένης, στο ίδιο τμήμα όπου είχε επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα, πριν από λίγες μέρες. Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, με παρέμβασή της, ζήτησε να διενεργηθούν δωρεάν μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε πρώτη φάση στο συγκεκριμένο σχολείο και όχι μόνο στο τμήμα της πρώτης τάξης. Επιπλέον, ζήτησε να γίνουν προσλήψεις καθαριστριών, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μιας και αντιστοιχεί μία καθαρίστρια για καθένα από τα 33 σχολεία της πόλης και στα μισά εξ αυτών οι εργαζόμενες μερικής απασχόλησης βρίσκονται μόλις για 3 ώρες στα σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δωρεάν rapid test για όλους ζητούν οι εκπαιδευτικοί (2021-12-02 00:00:00.0)
Σοβαρές οι ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης του δήμου για την κατάσταση στα σχολεία (2020-11-05 00:00:00.0)
Ανησυχία για τον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων στα σχολεία (2020-10-22 00:00:00.0)
Αυξημένα κρούσματα σε χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας (2020-10-21 00:00:00.0)
Στοιχεία - «φάντασμα» για να δείξει ότι στα σχολεία όλα πάνε καλά! (2020-10-13 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα σε σχολεία (2020-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ