Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τον διοικητή της δομής όπως και τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, και συζήτησε για την κατάσταση λειτουργίας της, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν τόσο τη διαβίωση προσφύγων και μεταναστών όσο και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στη δομή.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Λεωνίδας Στολτίδης, αφού ενημερώθηκε εκ νέου για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή όπου φιλοξενούνται πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι, στάθηκε στο ότι παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και τις ηρωικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες που καταθέτουν με την εργασία τους όλες οι μερίδες των εργαζομένων, ασχέτως εργασιακής σχέσης, αποδεικνύεται πως δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε βασικά και κρίσιμα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρθηκε και στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, η δομή έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά υγειονομικής βόμβας, καθώς αντιμετωπίζει εδώ και έναν μήνα προβλήματα στη σταθερή και επαρκή αποκομιδή απορριμμάτων, εργασία που μέχρι πρόσφατα εκτελούσαν σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο οι κοντινοί δήμοι, ενώ παράλληλα χρόνιο και ιδιαίτερα έντονο είναι το ζήτημα αποκομιδής των ιατρικών αποβλήτων.

Παράλληλα, τραγική είναι η έλλειψη φαρμακευτικού υλικού στο ιατρείο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί με την έλλειψη παθολόγου και ψυχιάτρου, ενώ για το νηπιαγωγείο που επρόκειτο να λειτουργήσει φέτος εντός της δομής, δεν έχουν ακόμη προσληφθεί νηπιαγωγοί.

«Η κυβέρνηση αφήνει τη διαχείριση ενός πολύπλοκου και σύνθετου ζητήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λ. Στολτίδης, «στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια εξ ορισμού εφιαλτική κατάσταση που δημιουργείται από τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, δουλεύοντας σε απαράδεκτες συνθήκες, με μισθούς πείνας και συμβάσεις ομηρίας ελαστικών και προσωρινών μορφών απασχόλησης».

Επίσης, τόνισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει τόσο στη Βουλή όσο και στο λαϊκό, εργατικό κίνημα, για τη στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά, αλλά και για αιτήματα όπως αυτό που μεταφέρθηκε από τους εργαζόμενους της δομής για τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό. Ακόμα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη πάλης ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν, η οποία μάλιστα παίρνει μέτρα πιο αποτελεσματικού εγκλωβισμού και καταστολής της πλειοψηφίας των κατατρεγμένων, όπως δείχνει και η πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» και επανέλαβε τη στήριξη του Κόμματος στο δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους και να καταθέσουν εκεί αιτήσεις ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ