Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Δεκάδες κρούσματα σε ένα ακόμα γηροκομείο

Δεκάδες κρούσματα καταγράφονται σε ένα ακόμα γηροκομείο, αυτήν τη φορά στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των εργαζομένων του κλάδου ότι τα σχετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν κατόπιν εορτής από την κυβέρνηση δεν επαρκούν για να μη μετατρέπονται αυτές οι κρίσιμες δομές σε επικίνδυνες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, μέχρι χτες βράδυ, είχαν εντοπιστεί στο γηροκομείο 32 κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους, με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων 70 ελέγχων. Συνολικά ελέγχθηκαν 100 άτομα (τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα 30 άτομα αναμένονταν) και τα συνολικά κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς όπως ανακοινώθηκε η εξάπλωση του ιού φαίνεται να αφορά τουλάχιστον το 50% των ηλικιωμένων. Επισημάνθηκε ακόμα ότι το 80% του συνόλου είναι κατακεκλιμένοι.

Από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, αργά χτες βράδυ διακομίστηκαν 20 ηλικιωμένοι σε νοσοκομείο.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τα ανεπαρκή και ανεφάρμοστα μέτρα

Η αλυσίδα κρουσμάτων σε γηροκομεία της χώρας - μεταξύ άλλων είχαν προηγηθεί τα μαζικά κρούσματα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, με τουλάχιστον 21 νεκρούς, και στον Εύοσμο, με άλλον 1 νεκρό - επιβεβαιώνει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση για επτά ολόκληρους μήνες μέσα στην πανδημία δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε κατόπιν εορτής, μόλις στις 28 Αυγούστου, αποδεικνύονται ανεπαρκή ή και ανεφάρμοστα, καθώς αφήνουν ανέγγιχτη την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η εργοδοσία στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τόσο σε σχέση με την προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται όσο και με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτές.

Σε δηλώσεις του από το γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σ. Τσιόδρας, έσπευσε να σημειώσει ότι «η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο, συνήθως είναι από το προσωπικό» και ότι «στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και πάει καλά. Η Αθήνα δεν πάει καλά», ωστόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι αυτοί που καταγγέλλουν επανειλημμένα κυβέρνηση και εργοδοσία για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση που καθιστούν τα όποια μέτρα ανεφάρμοστα, για τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, για την απουσία δωρεάν τακτικού και επαναληπτικού μοριακού ελέγχου για όλο το προσωπικό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ