Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Οπλων (OPCW) ανακοίνωσε χτες ότι βρέθηκε ο νευροτοξικός παράγοντας της ομάδας «Νovichok» στα δείγματα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, που είχαν σταλεί από τα εργαστήρια των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η γνωμάτευση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία από την ΕΕ.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Η Αμερικανίδα Αντρεα Γκεζ, ο Βρετανός Ρότζερ Πένροουζ και ο Γερμανός Ράινχαρτ Γκένζελ πήραν το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη ότι ο σχηματισμός της μαύρης τρύπας προβλέπεται από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας αλλά και για τον εντοπισμό ενός υπερμεγέθους και συμπαγούς αντικειμένου στο κέντρο του γαλαξία μας.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατέρρευσε σκάλα στο εσωτερικό οικοδομής στο Χιούστον του Τέξας. Τα αίτια κατάρρευσης της σκάλας στο 15ώροφο υπό ανέγερση κτίριο δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

ΚΑΪΡΟ.-- Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο κατήγγειλαν χτες το θάνατο τουλάχιστον δύο διαδηλωτών και τις συλλήψεις εκατοντάδων άλλων στη διάρκεια πρόσφατων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που γίνονται σε επαρχίες της χώρας, την ώρα που επιδεινώνεται η ζωή του λαού εν μέσω πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ