Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με σφραγίδα της κυβέρνησης η αναζωπύρωση της πανδημίας

«Η αναζωπύρωση της πανδημίας στην πόλη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή την έντονη έξαρση των διαγνωσμένων κρουσμάτων στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τέθηκε προχτές σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, ενώ χτες και προχτές ανακοινώθηκαν 47 νέα κρούσματα.

Η ΤΕ Κοζάνης καταγγέλλει ότι οι δομές Υγείας της περιοχής δεν είδαν καμία αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον κερδισμένο χρόνο.

«Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζουν να είναι αποψιλωμένες, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές», επισημαίνει, «ενώ στο Νοσοκομείο Κοζάνης έγιναν ελάχιστες προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που καλύπτουν ελάχιστο ποσοστό των κενών θέσεων και αφορούν σε επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Η ΤΕ Κοζάνης τονίζει πως η δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση του λαού της περιοχής πρέπει να γίνει δύναμη διεκδίκησης για τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας, μεταξύ άλλων με στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου Κοζάνης και των μονάδων ΠΦΥ του νομού, με την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ