Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά

Eurokinissi

Σήμερα, Παρασκευή, στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά των ενόχων στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο θα συνεχιστεί με αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορούμενων βουλευτών.

Χτες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε αρχικά να απορριφθούν συλλήβδην τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών, με το σκεπτικό ότι εφόσον πλέον το δικαστήριο έκρινε πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση η οποία πλήττει τη δημόσια τάξη και το δημοκρατικό πολίτευμα, πρέπει να απορριφθούν.

Παρ' όλα αυτά πρότεινε να αναγνωριστεί μόνο στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Κουκούτση, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το ελαφρυντικό μη τέλεσης αδικημάτων στο πλαίσιο της οργάνωσης (διάταξη 187, παρ. 6) που, όπως είπε, είχαν ζητήσει οι υπερασπιστές τους, με το σκεπτικό ότι ναι μεν οι κατηγορούμενοι ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση, όμως δεν είχαν πράξει κακουργήματα.

Μετά από αυτήν την αναφορά της εισαγγελέα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόλοιπων καταδικασθέντων ζήτησαν να αναγνωριστεί και στους εντολείς τους το ελαφρυντικό αυτό. Η εισαγγελέας τελικά ζήτησε να γίνει δεκτό αυτό το ελαφρυντικό μόνο για όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά όχι για συγκεκριμένη πράξη και όχι για διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο κήρυξε διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τη δευτερολογία των υπερασπιστών και γύρω στις 7 το απόγευμα, διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ελαφρυντικών, το δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα επανέλθει για να ανακοινώσει εάν αναγνωρίζει ελαφρυντικά και σε ποιους κατηγορούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ