Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πρόγραμμα πλατιάς εξόρμησης για την απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ

Να αποτελέσει η απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα εφαλτήριο για γενικό ξεσηκωμό και νέες δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, ενάντια στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, που οδηγεί σε απολύσεις και μαράζωμα ολόκληρων περιοχών, είναι ο στόχος που τέθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσε προχτές βράδυ το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ κλειστή, με όλους τους εργαζόμενους απολυμένους, όπως και τη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού μέσα από τις εξαγγελίες για «κοινωνικό πακέτο», ενημέρωσε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας. Μπροστά στις εξελίξεις αυτές, τόνισε, η μοναδική απάντηση των εργαζομένων είναι ο αγώνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, «για να μη βγει κανένας εργαζόμενος έξω από τα συρματοπλέγματα του εργοστασίου και των μεταλλείων, των γραφείων».

Ολοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής στην απεργιακή συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο - στην πρώτη από τις δύο απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι της επιχείρησης - καθώς και της σύγκρουσης με λογικές απογοήτευσης και καλλιέργειας αυταπατών, που η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να σπείρει στους εργαζόμενους, για να διασπάσει την ενότητα και τον αγώνα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να υπάρχει παρουσία στην πύλη του εργοστασίου, όπως και να γίνουν εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά της περιοχής (Λάρυμνα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα, Ακραίφνιο, Κάστρο κ.ά.), προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Επίσης, θα απευθυνθεί κάλεσμα σε συνδικάτα και φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ενώ θα υπάρξει και συλλογή υπογραφών σε κείμενο με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ακόμη αποφασίστηκε η παρουσία αντιπροσωπείας συνδικαλιστών και εργαζομένων στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία και Θήβα, για να διαβαστεί ψήφισμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να απευθυνθεί κάλεσμα αλληλεγγύης.

Ηδη τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας και τα υπόλοιπα σωματεία της Εύβοιας που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 13 Οκτώβρη, Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, καθώς και οι Ομάδες Γυναικών Λαμίας και Λοκρών της ΟΓΕ.

Με απόφαση της προχτεσινής Γενικής Συνέλευσής του, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Λάρυμνας καλεί «όλους τους συνταξιούχους της Λάρυμνας να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας το Σάββατο 17 Οκτώβρη», στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

Με διαδικασίες εξπρές «τρέχει» η κυβέρνηση το διαλυτικό σχέδιο

Στο μεταξύ, την απόφαση της κυβέρνησης να «τρέξει» το σχέδιο διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, περνώντας νομοθετική ρύθμιση με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στον Οκτώβρη, ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης. Ανέφερε ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί με μορφή τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο (για την απαγόρευση πλαστικών), το οποίο ψηφίζεται την Τρίτη. Η ανακοίνωση έγινε στην αρμόδια Επιτροπή όπου συζητείται το παραπάνω νομοσχέδιο.

Αντιδρώντας άμεσα η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση περνάει τη ρύθμιση ουσιαστικά σαν τον κλέφτη, αφού δεν δίνει καν το περιθώριο για συζήτηση. Το θέμα τέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και στη Διάσκεψη των Προέδρων, απαιτώντας να μην κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

Με την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ διαφώνησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (2024-07-17 00:00:00.0)
«Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε» (2023-11-04 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών (2020-12-12 00:00:00.0)
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μάς αφορά όλους! (2020-10-14 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για την απεργία και τη συγκέντρωση του Σαββάτου (2020-10-14 00:00:00.0)
Κάλεσμα να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα (2020-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ