Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Στις 8 π.μ. από το Μεταξουργείο αναχωρούν λεωφορεία

Να διαδηλώσουν σήμερα στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μαζί με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και τους φορείς της Λοκρίδας, ετοιμάζονται συνδικαλιστικές οργανώσεις από μια σειρά κλάδους και περιοχές.

Στην κατεύθυνση αυτή, από την Αθήνα λεωφορεία για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν στις 8 π.μ. από την πλατεία Μεταξουργείου.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να παραμείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους, κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να τους στείλει στην ανεργία.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της απεργίας και κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα βρίσκονται πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία. Ενώ ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Τρικάλων και Θεσπρωτίας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα.

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Ο αγώνας τους για να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ