Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξυλοδαρμός διανομέα από τον εργοδότη του!

Μια ...λάθος παραγγελία ήταν αρκετή για να βρεθεί εργαζόμενος διανομέας σε επισιτιστικό κατάστημα στο στόχαστρο του εργοδότη του, που τον χτύπησε αλλά και τον απέλυσε!

Το περιστατικό που καταγγέλλει το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Καλοχώρι, και ο διανομέας κατέληξε στο νοσοκομείο με μώλωπες και εκδορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διανομέας πήγε λάθος παραγγελία καφέ σε έναν πελάτη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς με τον εργοδότη του. Ο διανομέας φέρεται να του είπε ότι δεν έφταιγε για τη λάθος παραγγελία, και τότε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τον απέλυσε. Οταν ο διανομέας ζήτησε από τον εργοδότη του να συζητήσουν για το περιστατικό, εκείνος άρχισε να τον χτυπά.

Για την τραμπούκικη συμπεριφορά, που τώρα έχει πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης, το ΣΕΤΕΠΕ τονίζει ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης καταπώς φαίνεται ζήλεψε τη δόξα του πρώην υπουργού Αυγενάκη. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που στον κλάδο μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους τραμπούκικες και βίαιες συμπεριφορές. Στον κλάδο μας, όπου συνεχώς οι εργοδότες σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με σωματική, λεκτική, ακόμη και σεξουαλική βία. Κάθε είδους επιθετικότητα πατάει και πάνω στους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις, στους αποψιλωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αντιμετωπίζουμε την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία και τις απειλές σε όποιον σηκώνει κεφάλι».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό του εργαζόμενου και καλεί «κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που βιώνει οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά από την εργοδοσία, είτε λεκτική είτε σωματική είτε σεξουαλική, να επικοινωνήσει με το Συνδικάτο μας. Κανείς να μη νιώσει μόνος στον χώρο δουλειάς του, η οργάνωσή μας και η αλληλεγγύη είναι που θα σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ