Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Εκατοντάδες στόματα, μια κραυγή: H ζωή δεν καταργείται!

Ολοι μια αλυσίδα για τη ζωή
Ολοι μια αλυσίδα για τη ζωή
«Είμαι ο Γιώργος, η Σάντρα, ο Αχμέτ, η Αρετή... και απαιτώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο», γιατί: «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί». «Θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί και όχι με τα κεφάλια κάτω». «Τώρα είμαι καλά και ο λόγος που είμαι καλά είναι ότι υπάρχουν δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης». Γιατί «σώθηκαν τα παιδιά μας στα προγράμματα που θέλετε να καταργήσετε. Ομως εμείς θέλουμε να σωθούν τα παιδιά όλου του κόσμου». «Δεν μπορείτε να καταργήσετε έτσι απλά τις ζωές μας».

Η εικόνα είναι συγκλονιστική: Απεξαρτημένοι από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τον τζόγο μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία, την πρόληψη και την απεξάρτηση, νοσοκομειακοί γιατροί, μαζικοί φορείς έφεραν την «κραυγή» των θεραπευτικών προγραμμάτων στον δρόμο του αγώνα, μπροστά από το υπουργείο Υγείας σχηματίζουν μια μεγάλη ανθρώπινη, αδιάσπαστη αλυσίδα.

Και το μήνυμα ξεκάθαρο: «Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος». Και συνεχίζουν:

«Είμαι η Ειρήνη, ο Θωμάς, ο Βασίλης, η Μαρία, η Σοφία... και θέλουμε να ενισχυθεί η δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, χτες», «με προσωπικό και χρηματοδότηση από το κράτος», «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του θανάτου», «δεν θα αφήσουμε τους ασθενείς μας στα νύχια των ιδιωτών και των ΜΚΟ», «δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα». «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή».

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο». Εκατοντάδες στόματα, μια «κραυγή». Από την Αθήνα, την Καλαμάτα, την Πάτρα, το Ναύπλιο, τη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ