Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Στο πλευρό τους και οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Στο πλευρό των συναδέλφων τους της ΛΑΡΚΟ στέκονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, που αντιπροσωπεία των σωματείων τους θα συμμετέχει και στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, «ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης».

Με κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, Εργαζομένων Μεταλλείων Ολυμπιάδας «Στοά 59» και Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Συνάδελφοι, αδέρφια μας, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είναι μαζί σας και θα το αποδεικνύουμε με κάθε αφορμή και ευκαιρία.

Γνωρίζουμε πως 4,5 χρόνια τώρα δίνετε έναν δίκαιο αγώνα με το κεφάλι ψηλά, για να μπορέσετε να ζήσετε στον τόπο σας, να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν εκεί που γεννήθηκαν, να μην κυριαρχήσει η φτώχεια και να μη μαραζώσει ο τόπος σας. Ξέρουμε καλά πως έτσι θα βαδίσετε μέχρι τέλους και εμείς με περηφάνια θα σταθούμε δίπλα σας και σε αυτόν τον αγώνα, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας.

Η μεγάλη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 17/7 σε όλη τη Λοκρίδα, θα είναι μια ακόμα αποστομωτική απάντηση σε όσους για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, απολύουν εργαζόμενους και ενεργοποιούν τον κίνδυνο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ