Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ
Διαμαρτυρία ενάντια στις ασφυκτικές προθεσμίες και στην ατελείωτη εντατικοποίηση

Με κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Ιούλη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Νίκης 5-7), η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) φέρνει στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου μπροστά στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει στις 26 Ιουλίου.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες υποβάλλουν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή των δηλώσεων με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες που έχει θέσει το κράτος «τρέχουν», επιβάλλοντας έτσι εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς και διαρκή πίεση σε λογιστές και φοροτεχνικούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αρχές Ιούλη ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε για πολλοστή φορά με νέα στοιχεία το σύστημα, καλώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να προχωρήσουν στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων. Το ίδιο απαράδεκτο σκηνικό - εξηγεί η ΕΦΕΕΑ - επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, «οδηγώντας τους λογιστές σε εξοντωτική δουλειά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν».

«Οι λογιστές έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους για λίγες μέρες το καλοκαίρι ή είναι υπερβολικό το αίτημα;», διερωτάται η Ενωση και καταγγέλλει ότι ακόμα και τον Αύγουστο «οι λογιστές είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στα γραφεία τους για να προλάβουν τις προθεσμίες», ενώ οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται. Με τη νέα της κινητοποίηση διεκδικεί: Προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όχι νωρίτερα από τις 30/9/2024. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας. Οι δηλωτικές υποχρεώσεις που λήγουν τον μήνα Αύγουστο να μετατεθούν τουλάχιστον έως τις 15/9.

Σύσκεψη για τους μισθωτούς σε λογιστικά γραφεία

Σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα ωράρια - λάστιχο, στις ατέλειωτες και απλήρωτες υπερωρίες και στους εξευτελιστικούς μισθούς καλεί τους εργαζόμενους σε λογιστικά γραφεία και εταιρείες η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 20 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Η ΕΛΕΠΑ καλεί τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, υπό τον διαρκή φόβο των προστίμων. Να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και αυξήσεις στους μισθούς. Παράλληλα, απαιτεί παράταση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/9 και μεταφορά των δηλωτικών υποχρεώσεων του Αυγούστου τουλάχιστον μέχρι τις 15/9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ