Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξανά στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες

Το Σάββατο 20 Ιούλη θα απαιτήσουν ξανά τις αποζημιώσεις τους

Συνέχεια στον δίκαιο αγώνα τους για επιβίωση δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της Αγιάς, βγάζοντας ξανά τα τρακτέρ στον δρόμο. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που οργάνωσαν το βράδυ της Δευτέρας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αποφασίστηκε να παραταχθούν τα τρακτέρ στην είσοδο της Αγιάς το Σάββατο 20 Ιούλη, στις 9 π.μ.

Παράλληλα, οι αγρότες θα μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς που θα κατευθύνονται στα παράλια της Λάρισας σακούλες με μήλα, αναδεικνύοντας ότι την ίδια ώρα που ο αγρότης αναγκάζεται να δώσει την παραγωγή του για ψίχουλα, ο εργαζόμενος και ο αυτοαπασχολούμενος έρχονται αντιμέτωποι με πανάκριβες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι αγρότες της Αγιάς ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος τους και να αποζημιωθούν για τις καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel», όπως γίνεται με όλους τους υπόλοιπους Θεσσαλούς αγρότες, καθώς ο δήμος θεωρείται πλημμυρόπληκτος.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματά μας και πρέπει να δώσουν άμεσα λύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αγροτικοί Σύλλογοι, συμπληρώνοντας ότι «ξέρουμε από την εμπειρία μας πως ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα μαζικών κινητοποιήσεων, πολυήμερων μπλόκων, αγώνα και διεκδίκησης, τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Οταν δεν σε αφήνουν να ζήσεις παρότι δουλεύεις και παράγεις, είτε χειμώνας είναι είτε καλοκαίρι, ο δρόμος είναι ένας και τον ξέρουμε πολύ καλά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ