Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα

Σύσκεψη χτες για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης που αποφασίστηκε για το Σάββατο 17 Οκτώβρη

Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ
Από προηγούμενη Γενική Συνέλευση στη ΛΑΡΚΟ
Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου 17 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Τον Οκτώβρη πραγματοποιεί δύο διαγωνισμούς για την εκποίησή της, χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της, χωρίς να διασφαλίζει ούτε μία θέση εργασίας. Ανακοίνωσε τη δημιουργία "κοινωνικού ταμείου" και την απόλυση όλων των εργαζομένων, "μόνιμων" και εργολαβικών. Μετά από 54 χρόνια λειτουργίας κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ χωρίς να εγγυώνται αν αυτό θα είναι οριστικό ή προσωρινό», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου.

Προσθέτει ότι το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στέλνει στην ανεργία 1.200 εργαζόμενους και οδηγεί στην εξαθλίωση και στον οικονομικό μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα για πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, επειδή «το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ σημαίνει μαζικός ξεριζωμός νέων οικογενειών, εξαθλίωση».

Επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την καθοριστικής σημασίας αλληλεγγύη που εκφράστηκε, σημειώνοντας: «Σταθμός είναι η επιτυχία της παν-λαρκικής απεργίας που αποφασίσαμε όλα τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ για το Σάββατο 17 Οκτώβρη. Στόχος, να εκφραστεί η εναντίωση στις εξελίξεις που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης, μέσα από μία μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Μέχρι σήμερα η επίθεση που έχουμε δεχτεί από την κυβέρνηση είναι βαριά, μας έχει τσακίσει. Ομως έχουμε μείνει όρθιοι. Δεν έχουμε σκύψει το κεφάλι. Με δύναμη την αλληλεγγύη που μας δείξατε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε αναχαιτίσει απολύσεις και διαθεσιμότητες, δεν τους αφήσαμε να σταματήσουν τη λειτουργία της. Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια, κάθε χώρο δουλειάς, σωματείο, λαϊκό φορέα, μαθητικό και φοιτητικό συμβούλιο, παρέα την παρέα, άνθρωπο τον άνθρωπο, να κουβεντιάσουν και να συμμετάσχουν στη μεγαλειώδη αυτή κινητοποίηση. Με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις, τραβάμε μπροστά».

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, όπου με μαζική συμμετοχή ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις και «απέρριψαν τα πακέτα του "κοινωνικού ταμείου" που συστήνει η κυβέρνηση για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του εγκλήματος», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Και συμπληρώνει το Συνδικάτο πως οι εργαζόμενοι «με μια φωνή» βροντοφώναξαν μέσα από μυστική ψηφοφορία ότι «από τις δουλειές τους δεν θα βγουν. Με όλα τα μέσα θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία. Θα υπερασπιστούν μέχρι τελικής πτώσης τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, που έχει μεγαλώσει "παππούδες, πατέρες, εγγόνια και παιδιά" από το 1966 μέχρι σήμερα».

Στο μεταξύ, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης του επόμενου Σαββάτου, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη στον οικισμό της Λάρυμνας. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής, να γίνουν επαφές με επαγγελματίες, αγρότες, συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, καθώς και να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δράσεις για την προβολή της απεργιακής κινητοποίησης και την ενημέρωση του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (2024-07-17 00:00:00.0)
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους! (2024-07-16 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για την απεργία και τη συγκέντρωση του Σαββάτου (2020-10-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα πλατιάς εξόρμησης για την απεργιακή συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ (2020-10-09 00:00:00.0)
Απεργιακός σχεδιασμός με νέα αφετηρία την Πρωτομαγιά (2020-04-28 00:00:00.0)
Απεργία στη ΛΑΡΚΟ (2017-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ