Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους!

Εκατοντάδες σωματεία θα διαδηλώσουν αύριο στη Λάρυμνα | Στις 8 π.μ. θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Μεταξουργείο

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία «να φουντώσει στον μέγιστο βαθμό η αλληλεγγύη. Να σημάνει συναγερμός. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους. Να μην περάσει η απόφαση της κυβέρνησης», απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ενημερώνει ότι λεωφορεία για την αυριανή απεργιακή στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, στις 8 π.μ. από την πλατεία Μεταξουργείου.

Και σημειώνει για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα: «Με ευθύνη και εργατική αλληλεγγύη απέναντι στα αδέρφια μας, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, να βρεθούμε στην πύλη του εργοστασίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία, μπροστά στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για να "παγώσει" όλη η Λοκρίδα».

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της αυριανής τους απεργίας και κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα βρίσκονται πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να διαδηλώσουν το πρωί της Πέμπτης μαζί με τους συναδέλφους τους στη Λάρυμνα.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία, ενώ ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Πάτρας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και μια σειρά σωματείων.

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Ο αγώνας τους για να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ