Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Δυναμική παρέμβαση χθες και στον ειδικό διαχειριστή

Πρώτα τους απέλυσε με ένα μπακαλόχαρτο και μετά έγινε ...καπνός

Με το πείσμα και την αποφασιστικότητα που τους δίνει ο πολυετής αγώνας τους, η ενότητα που έχουν κατακτήσει μέσα από αυτόν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προχώρησαν χθες σε μία ακόμα αγωνιστική πρωτοβουλία, κάνοντας παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον ειδικό διαχειριστή.

Ωστόσο ο ειδικός διαχειριστής, που λίγες ώρες πριν τους ενημέρωνε ότι «το σύνολο των συμβάσεων εργασίας λύονται αυτοδικαίως», φρόντισε να ...λείπει, με το πρόσχημα ότι εκτός από τις αντιπροσωπείες Σωματείων ήρθαν και εργαζόμενοι!

Παρά τη στάση του, τα Σωματεία επέμειναν και επικοινώνησαν μαζί του τηλεφωνικά. Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τουλάχιστον μισής ώρας, έθεσε μια σειρά οξυμένα και πολύ σοβαρά ζητήματα για τους εργαζόμενους. Ζητήματα που έθεσε και σε παράγοντες αρμόδιων υπουργείων. Από τις παρεμβάσεις αυτές προέκυψε ότι τα εν λόγω ζητήματα παραμένουν άλυτα, και ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τον ειδικό διαχειριστή είναι να επισπεύσουν τις απολύσεις. Τα ζητήματα αυτά αφορούν την καταβολή των δεδουλευμένων στους εκατοντάδες εργαζόμενους (μεροκάματα, άδειες κ.ά.), την ασφάλεια των εγκαταστάσεων συνολικά της ΛΑΡΚΟ, της λειτουργίας των υποδομών (νερό, ρεύμα κ.λπ.) που υποστηρίζουν τη λειτουργία του οικισμού της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, κ.ά.

Ο Π. Πολίτης σε δήλωσή του σημείωσε ότι όλα αυτά τα ζητήματα παραμένουν άλυτα και πρόσθεσε: «Βάζουν σε κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος τις περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ. Το καταγγείλαμε, επικοινωνήσαμε και με τα υπουργεία. Εμείς απαιτούμε ανανέωση των συμβάσεων τώρα, μέχρι να έρθει ο νέος ιδιοκτήτης».

Τους απολύει με ένα μπακαλόχαρτο!

Χαρακτηριστικό της ντροπιαστικής στάσης της κυβέρνησης είναι ότι οι απολύσεις κοινοποιήθηκαν με ένα μπακαλόχαρτο που κοινοποίησε ο ειδικός διαχειριστής με email προς τους διευθυντές των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ.

Προκλητικά και χωρίς ντροπή, μάλιστα, τους αφήνει απλήρωτους, λέγοντας ότι η εκκαθάριση των αποδοχών τους θα γίνει στο τέλος του Ιούλη! Και στο ίδιο έγγραφο ομολογεί κυνικά ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, τη φύλαξη της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, καλεί τους διευθυντές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κάποια «ειδική ομάδα» (;) της ειδικής διαχείρισης για να ρυθμίσουν ζητήματα παράδοσης - παραλαβής.

Ακόμα πιο κυνική και επικίνδυνη είναι η «παράκληση» προς όλους «να επιδείξουν την απαιτούμενη συνέπεια και επιμέλεια προκειμένου να διασφαλιστούν οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ», με την οποία ο ειδικός διαχειριστής κλείνει το έγγραφο που απολύει τους εργαζόμενους και διαλύει τη ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ