Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ηρθε η ώρα, ξεσηκωμός, όλοι στην αυριανή απεργία στη Λάρυμνα

Αγωνιστικό ραντεβού στις 10.30 π.μ. στην πύλη της ΛΑΡΚΟ

«Ολοι την Τετάρτη στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.30 π.μ.»: Αυτό είναι το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνουν Σωματεία και μαζικοί φορείς της Λοκρίδας, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Στο κοινό κάλεσμα για ξεσηκωμό ολόκληρης της περιοχής ενάντια στις απολύσεις και το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, τα Σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος της Λοκριδας τονίζουν ότι η γενική απεργία της Τετάρτης 17 Ιούλη είναι μια πρώτη απάντηση στη βόμβα που ρίχνει η κυβέρνηση στα χωριά τους και καλούν να «παγώσουν» όλοι οι χώροι δουλειάς, τα καταστήματα και οι υπηρεσίες, με αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι τη μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη.

«Η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα, απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ενεργοποιεί τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος.

Θα αντέξουμε και στη νέα φάση του αγώνα.

Εδώ θα μας βρουν οι νέοι ιδιοκτήτες, όλους μαζί. Ντουβάρι στα ντουβάρια της ΛΑΡΚΟ», σημειώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα συνδικάτα και οι φορείς της Λοκρίδας.

Τονίζουν επίσης ότι απέναντι στην προκλητική επίθεση της κυβέρνησης η απάντηση είναι η ενότητα.

«Ολοι μαζί για να μη μείνει κανένας μόνος του. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες!

Ανακοινώθηκε η απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο "πατώντας" στις επικίνδυνες εγκληματικές διατάξεις της τροπολογίας έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση στις 20/6/24, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια των απολύσεων.

Η απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων απελευθέρωσε τη νομική κάλυψη των εργαζομένων που υπερασπίζονται την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα εξοπλίζει νομικά τον Ειδικό Διαχειριστή να πράξει ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που κλείνει την ΛΑΡΚΟ πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και πετά στα σκουπίδια της απαξίωσης 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερχονται δύσκολες μέρες για όλους μας. Μετά από την απόλυση των εναπομεινάντων 600 εργαζομένων, το εισόδημα στην περιοχή μας θα μειωθεί σε μία νύχτα από 750.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, σε 250.000 ευρώ. Η αύξηση της ανεργίας θα συρρικνώσει εκ νέου τα μεροκάματα. Την ώρα που η κυβέρνηση θα κάνει διακοπές, οι πλατείες των χωριών μας θα γεμίσουν ανέργους, αλλά τα καφενεία θα είναι είτε άδεια, είτε θα γράφουν βερεσέ, η απόγνωση για το πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά μας, πώς θα βγάλουμε πέρα την ακρίβεια και τα δάνεια θα μας πνίγει.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουν την πιο δυναμική απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Σε αυτή τη βάση και ως πρώτη απάντηση, την Τετάρτη 17 Ιούλη θα "παγώσει" όλη η Λοκρίδα με γενική απεργία σε όλους τους χώρους δουλειάς και αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι τη μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη.

Υπηρεσίες του δήμου, εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, στα σούπερ μάρκετ, στην ΕΖΑ, την Atlas TAPES, τον Τσακίρη κ.α., στις αμμοβολές, μαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες, οικοδόμοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και παιδιά, όλοι μαζί απεργούμε και με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να παραμείνουν στις εργασίες τους μέχρι να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα.

Δεν θα επιτρέψουμε "νέα Τέμπη". Ολοι μαζί, θα στηρίξει ο ένας τον άλλον και θα τα καταφέρουμε! Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

Το κοινό κάλεσμα ξεσηκωμού και μαζικής συμμετοχής στην αυριανή γενική απεργία και συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ υπογράφουν μέχρι στιγμής:

Σωματεία εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας, Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, Σωματείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης, Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης, Σωματείο Συνταξιούχων Μαρτίνου, Σωματείο Συνταξιούχων Λάρυμνας, Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, Σωματείο Χειριστών ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να διασφαλιστεί το εισόδημα για όλους! (2024-10-17 00:00:00.0)
Μεγάλες και συγκινητικές αγωνιστικές στιγμές, παρακαταθήκη κλιμάκωσης (2024-04-27 00:00:00.0)
Οχι στο λουκέτο, καμιά απόλυση, να μη μαραζώσει ο τόπος (2024-04-16 00:00:00.0)
Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση: Εχει διασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξή της; (2024-02-27 00:00:00.0)
Νέα αγωνιστική κάθοδος στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη (2023-12-06 00:00:00.0)
Να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα το εργοστάσιο, όχι άλλη απαξίωση (2023-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ