Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Πρόληψης και Απεξάρτησης

Καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και σε όλες τις δράσεις, γιατί «ο αγώνας για ζωή ολόκληρη και αληθινή αφορά όλους!»

«

Ολοι στον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), λέγοντας «όχι» στο νομοσχέδιο διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Πρόληψης και Απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας να στηρίξουν όλες τις δράσεις που οργανώνονται και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι πρόκειται «για την ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, με ένοχο την πολιτική της ΕΕ, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει ακόμα και την Πρόληψη, την Απεξάρτηση, την Κοινωνική Επανένταξη, την Ψυχική Υγεία ως κόστος για το κράτος και ως πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Ο αγώνας για ζωή ολόκληρη και αληθινή αφορά όλους!», επισημαίνει το ΜΑΣ, προσθέτοντας πως «γι' αυτό οι φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές, των χρηστών και των οικογενειών τους».

«Σε αυτές τις συνθήκες, που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ οξύνει τα αδιέξοδα στη ζωή μας, με τον βραχνά της ακρίβειας, την εργασιακή ανασφάλεια, τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, με την πολιτική που αφήνει απροστάτευτες τις νέες γυναίκες, που αναπαράγει σάπιες αξίες και πρότυπα, χτυπούν ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των νέων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Απεξάρτησης και Πρόληψης.

Θα τους εμποδίσουμε, όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που παλεύουμε για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς, για να ζήσουμε μια ζωή ολόκληρη και αληθινή με βάση τις δυνατότητες τον 21ο αιώνα!

Ιδιαίτερα και όσοι ως απόφοιτοι των αντίστοιχων Τμημάτων θέλουμε με την επιστήμη μας να συνεισφέρουμε στη μάχη για σύγχρονες παροχές Ψυχικής Υγείας, Πρόληψης και Απεξάρτησης», υπογραμμίζεται στο κάλεσμα.

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι το ΜΑΣ βρίσκεται σταθερά στον αγώνα μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους υγειονομικούς, στο πλευρό των «στεγνών» προγραμμάτων και κοινοτήτων, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους. Αλλωστε η πρόσφατη πανελλαδική συνάντηση 126 φοιτητικών συλλόγων την οποία οργάνωσε το ΜΑΣ είχε εκδώσει ψήφισμα στήριξης ήδη από τον Δεκέμβρη.

Το ΜΑΣ απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • Ούτε ένα ευρώ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα αρπακτικά των ΜΚΟ, στους κάθε λογής «φιλάνθρωπους» που εμπορεύονται τον ψυχικό πόνο.
  • Οχι στο τσουβάλιασμα των θεραπευτικών προγραμμάτων και στην ενίσχυση των προγραμμάτων μείωσης της βλάβης, σε βάρος των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, και την ανάπτυξη νέων με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και απεξάρτησης.
  • Σύγχρονες, υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ