Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
«Να αποφύγουμε πιθανό ατύχημα ανάλογο των Τεμπών»

Εκκληση των Σωματείων στην Επιθεώρηση Μεταλλείων

Την ώρα που η κυβέρνηση πετά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στον δρόμο αδιαφορώντας για τον μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης βιομηχανικού ατυχήματος, τα Σωματεία τους συνεχίζουν να αναδεικνύουν τις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης και να ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας απευθύνει έκκληση και επείγον αίτημα στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νότιας Ελλάδας (ΕΜΝΕ) για επίσκεψη υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ ώστε «να αποφύγουμε πιθανό ατύχημα ανάλογο των Τεμπών», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων από τον χαρακτήρα της παραγωγικής διαδικασίας και των υλικών που υπάρχουν, ενώ παραθέτουν συγκεκριμένα περιστατικά που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Αναφέρουν την εκδήλωση πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα στη γερανογέφυρα εντός του χώρου του εργοστασίου, τη διαρροή μαζούτ, αλλά και την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιούλη, επίσης από βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας και η οποία επίσης σβήστηκε έγκαιρα από την παρέμβαση ιδιόκτητου οχήματος και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Το Σωματείο τονίζει επίσης ότι για τις συνθήκες και τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης βιομηχανικού ατυχήματος έχουν ενημερωθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας στην έκκλησή του προς την ΕΜΝΕ αναφέρει:

«Εν κατακλείδι, η απομάκρυνση των εργαζομένων είναι μια πράξη άκρως επικίνδυνη τόσο για τις εγκαταστάσεις, όσο και για τα σχολεία και τους κατοίκους συνολικά που διαμένουν πέριξ των εγκαταστάσεων, γι' αυτό και αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία.

Εκφράζουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το δυστύχημα που αναπόφευκτα θα ζήσουμε, όχι για να αποδώσουμε ευθύνες γι' αυτό που θα γίνει, αλλά για να μην γίνει, να το προλάβουμε.

Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για να μη ζήσουμε στη χώρα μας δεύτερα Τέμπη. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ