Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕΑΑΝ
Να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα το σπίτι στην οικογένεια ΑμεΑ

Νέα διαμαρτυρία χθες στο υπουργείο Οικογένειας

Με παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, σωματεία - φορείς της Ελευσίνας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) απαίτησαν να κατοχυρωθεί εδώ και τώρα το σπίτι στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη στην Ελευσίνα στη Διονυσία, ΑμεΑ και διακεκριμένη πρωταθλήτρια με μετάλλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και στην οικογένειά της. Με τη νέα τους κινητοποίηση οι φορείς έδωσαν συνέχεια στη δράση με την οποία υπερασπίζονται την πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας από κάθε προσπάθεια έξωσης, ώστε να κατοχυρωθεί στην οικογένεια.

Οι πρωτοβουλίες των φορέων και η αλληλεγγύη του λαού στη Διονυσία και στην οικογένειά της είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό να κάνει πίσω και να δεχτεί να αποχωρήσει, με την προϋπόθεση να της δοθούν πίσω τα χρήματα που διέθεσε για το ακίνητο. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, εκπρόσωποι του υπουργείου είχαν δεσμευτεί για την επίλυση του ζητήματος, με αναζήτηση χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ωστόσο, από τις 9 Ιούλη που δόθηκαν οι εν λόγω διαβεβαιώσεις μέχρι σήμερα, οι φορείς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές ενέργειες. Ετσι, βρέθηκαν με διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν εφησυχάζουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Σε συνάντηση που έγινε με τον διευθυντή του γραφείου της υπουργού, ο τελευταίος επανέλαβε πως η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος να κατοχυρωθεί το σπίτι στην οικογένεια και τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε και καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της περιοχής να παραμένουμε σε εγρήγορση. Καλούμε τον κόσμο της γειτονιάς να συνεχίσει ακριβώς αυτό που κάνει από την πρώτη στιγμή, να είναι στο πλευρό της Διονυσίας και της οικογένειας», τόνισαν οι φορείς. Στο φόντο αυτό, ξεκαθάρισαν πως συνεχίζουν να περιφρουρούν το σπίτι σε βάρδιες, ενώ χθες οργάνωσαν και μαζικές εξορμήσεις στην πόλη, ενημερώνοντας τους κατοίκους για τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νέα παρέμβαση από το ΠΑΜΕ στην «doValue»

Στο μεταξύ, παρέμβαση στην εταιρεία «doValue» για την αποτροπή πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα Τρίτη, έκανε χτες το μεσημέρι το ΠΑΜΕ. Οι δανειολήπτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πλειστηριασμού της κατοικίας τους είναι εργαζόμενοι που έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια, και παράλληλα τους «κόφτες» να τους αποκλείουν από τις όποιες προστατευτικές ρυθμίσεις για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Από τους εργαζόμενους αυτούς τα funds αξιώνουν να εισπράξουν υπέρογκα ποσά, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους. Μάλιστα, σε μια περίπτωση οι αξιώσεις αυτές διατυπώθηκαν παρότι υπήρχε προηγούμενη συμφωνία, την οποία ο δανειολήπτης εξυπηρετούσε.

«Οι κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση», κατήγγειλε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, στηλιτεύοντας την πολιτική που επιτρέπει σε «κοράκια» και «επενδυτές» να αρπάζουν τα σπίτια των εργαζομένων. «Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους», ξεκαθάρισε, διαβεβαιώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως και για κάθε εργαζόμενο και οικογένεια που βρίσκεται σε παρόμοια θέση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασπίδα προστασίας απέναντι στους πλειστηριασμούς για 5 νοικοκυριά (2024-05-30 00:00:00.0)
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις κόντρα στις εξώσεις από τα «κοράκια» (2024-05-16 00:00:00.0)
Στον δρόμο πετιέται οικογένεια ανέργων στη Θεσσαλονίκη (2023-11-10 00:00:00.0)
Νέες παρεμβάσεις σε «Intrum» και «DoValue» ενάντια σε πλειστηριασμούς (2023-06-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικό - μαχητικό μπλόκο στο ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών (2023-06-07 00:00:00.0)
Νέο «μπλόκο» σε πλειστηριασμούς από εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ (2022-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ