Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ασπίδα προστασίας απέναντι στους πλειστηριασμούς για 5 νοικοκυριά

Κινητοποίηση στην εταιρεία «doValue» πραγματοποίησε χτες το ΠΑΜΕ, μαζί με εκπροσώπους σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επαγγελματιών, μαζικών φορέων, με σκοπό την προστασία 5 νοικοκυριών από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της κατοικίας τους.

Η παρέμβαση είχε αποτέλεσμα να ανασταλούν όσοι πλειστηριασμοί είχαν ήδη προγραμματιστεί και να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης η ρύθμιση των οφειλών, η μείωση των προκαταβολών που ζητά η εταιρεία και του ύψους των δόσεων σε επίπεδα στα οποία οι δανειολήπτες να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Και οι 5 περιπτώσεις, όπως κατήγγειλαν οι φορείς, αφορούν ευάλωτα νοικοκυριά, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ενώ πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα με μια σειρά από δυσκολίες, βρίσκονται μπροστά στην απειλή του πλειστηριασμού, στους εκβιασμούς να καταβάλουν υπέρογκες προκαταβολές και να πληρώνουν πολύ υψηλές δόσεις για να σώσουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, στην περίπτωση ηλικιωμένων δανειοληπτών, η εταιρεία αρνείται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις, αξιώνοντας να μπουν τα παιδιά των οφειλετών εγγυητές στις δανειακές υποχρεώσεις.

«Μας μιλάνε για ανάπτυξη, για πανηγύρια και για σταθερότητα. Η σταθερότητα φαίνεται καθημερινά εδώ στην "doValue", που λαχταράει 100.000 κόσμο τον χρόνο που χάνει τα σπίτια του», σχολίασε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις.«Θέλουν οι νόμοι να εξυπηρετούν τις τράπεζες και τους ομίλους, ο κόσμος να είναι έρμαιο στις ορέξεις των μηχανισμών αυτών, και τα "κοράκια" να αρπάζουν καθημερινά σπίτια και περιουσίες. Σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση. Υπάρχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, υπάρχουν τα σωματεία. Μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ