Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Δεν περνάει ο εμπαιγμός στους εργαζόμενους

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Ενέργειας

«Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο εμπαιγμός δεν περνάει», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, καταγγέλλοντας την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, που δεν δίνουν λύση στο ζήτημα με τους 45 εργολαβικούς συναδέλφους τους που έχουν πεταχτεί εκτός εργασίας, αλλά και τον σοβαρό κίνδυνο να μείνει απλήρωτο το σύνολο των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ οργανώνουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Ενέργειας, απευθύνοντας κάλεσμα στα συνδικάτα της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το δε Σωματείο της Λάρυμνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση αύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ.

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρελκυστική τακτική των υπουργείων, που τους στέλνουν «από τον Αννα στον Καϊάφα», τακτική η οποία «έχει οδηγήσει 45 συναδέλφους να είναι ήδη χωρίς εισόδημα 2 βδομάδες, τις επόμενες μέρες θα γίνουν κι άλλες απολύσεις, ενώ παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων θα μείνουν απλήρωτοι και τα προβλήματα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, και κατ' επέκταση των κατοίκων της περιοχής, θα γίνουν μη διαχειρίσιμα».

Θυμίζει ότι πρόκειται για τακτική σε αντίθεση με τις πρόσφατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Εργασίας. Και σημειώνει πως «για την υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της ΛΑΡΚΟ, τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να δώσουν εντολή στην ειδική διαχείριση ή να διαχειριστεί τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, ή να καταβληθούν τα εγκεκριμένα από το ΥΠΟΙΚ κονδύλια. Σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο δεν μπορούν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στη συντήρηση που απασχολούνται με σύμβαση έργου, αλλά θα υπάρξουν νέες απολύσεις συμβάσεων έργου και στάση πληρωμών στις συνολικές αναγκαίες, που περιλαμβάνουν από τη μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού έως και τη διατήρηση ζωτικής σημασίας υπηρεσιών, όπως είναι τα ιατρεία των οικισμών και η ασφάλεια των κατοίκων από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ».

Συνεχίζοντας, το Σωματείο ενημερώνει ότι στην παράσταση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Μάη, τους ειπώθηκε ότι «θα το δούμε θετικά άμεσα». Επισημαίνει δε ότι στις νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, προχθές Τρίτη πήραν την απάντηση ότι «θα το δουν θετικά και άμεσα». Ωστόσο μία μέρα μετά, τονίζει το Σωματείο, ενημερώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ότι «αρμόδιο» είναι το υπουργείο Ενέργειας.

«Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο εμπαιγμός δεν περνάει», είναι η απάντηση που δίνει το Σωματείο, καταγγέλλοντας την τακτική της κυβέρνησης να τους στέλνει «από τον Αννα στον Καϊάφα» και καλώντας στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ