Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ
Να πληρώσουν «εγγύηση» για τα ΜΑΠ ζητά από τους διανομείς η «Wolt»

Χρηματική εγγύηση, ύψους 140 ευρώ, ζητά από τους διανομείς η ψηφιακή πλατφόρμα «Wolt» για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που είναι υποχρεωμένη να τους χορηγεί (κράνος, μπουφάν και παντελόνι με προστατευτικά προσαρμοσμένα στην κάθε εποχή κ.ά.). Την προκλητική αξίωση της εταιρείας καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, απαιτώντας να χορηγηθούν αμέσως όλα τα ΜΑΠ χωρίς καμία χρηματική εγγύηση.

«Δεν φτάνει που έχουν ρίξει την τιμή της παραγγελίας στα τάρταρα και δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, έχουν το θράσος να ζητάνε και χρηματική εγγύηση 140 ευρώ για τα ΜΑΠ», σχολιάζει το Συνδικάτο. Υπενθυμίζει ότι με τον αγώνα του Συνδικάτου και των εργαζομένων έχει κατοχυρωθεί, με σχετική ΚΥΑ, η υποχρέωση των εργοδοτών να χορηγούν τα ΜΑΠ σε όλους τους διανομείς, ανεξαρτήτως σύμβασης εργασίας (freelancer ή μισθωτοί), δωρεάν, και μάλιστα και με αντικατάσταση όταν φθαρούν, και πάλι δωρεάν.

«Μετά από τον έλεγχο που έγινε με το Συνδικάτο και την Επιθεώρηση Εργασίας για τη χορήγηση των ΜΑΠ και όπου διαπιστώθηκε η παραβίαση του νόμου, ακόμα η εταιρεία δεν έχει χορηγήσει τα ΜΑΠ σε όλους τους διανομείς», καταγγέλλει.

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους διανομείς στη «Wolt» να οργανώσουν τον αγώνα «απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης». Διεκδικεί: Αμεσα να χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ χωρίς χρηματική εγγύηση σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, και να εφαρμοστεί η ΚΥΑ. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Παύση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Κατάργηση των στολαρχών - εργολάβων. Απευθείας σύμβαση αορίστου χρόνου όλων των εργαζομένων με την εταιρεία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση της πληρωμής με το κομμάτι, πληρωμή με βάση την πραγματική εργασία - την ώρα για τους freelancers. Κάλυψη από την εταιρεία των ασφαλιστικών εισφορών των freelancers και διασφάλισή τους σε περίπτωση εργατικού «ατυχήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ