Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠ
Στις 9 Ιούνη με τα τρακτέρ στους δρόμους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους την Κυριακή 9 Ιούνη, μέρα ευρωεκλογών, οργανώνουν οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τόσο στην κινητοποίηση όσο και στις κάλπες, για να «μαυριστούν» η κυβέρνηση και η ΚΑΠ της ΕΕ.

Σημειώνουν μάλιστα ότι τα τρακτέρ θα παραταχθούν στις άκρες του δρόμου χωρίς να παρακωλύουν τη διέλευση και την εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα σε σύσκεψη που διοργάνωσαν αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς.

Απόφαση αγωνιστική που αποτελεί έκφραση της οργής που επικρατεί στους αγρότες της περιοχής, καθώς η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζουν τις ζημιές στις δεντροκαλλιέργειες από την κακοκαιρία «Ντανιέλ», αν και ο δήμος είναι πλημμυρόπληκτος.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς καταγγέλλουν «τον αυθαίρετο, άδικο και αδιανόητο αποκλεισμό του δήμου Αγιάς από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες». Θυμίζουν τα μαζικά συλλαλητήρια που οργάνωσαν με όλους τους φορείς της πόλης στο πλευρό τους και σημειώνουν ότι «αν δεν υπήρχε πρόβλημα δεν θα υπήρχε μαζικότητα, αγανάκτηση και οργή για την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ρωτούν την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ, «σε ποια δεδομένα ακριβώς στηρίζουν τον αυθαίρετο αποκλεισμό της Αγιάς από τις αποζημιώσεις και αν μπορούν να αντικρούσουν την πραγματικότητα, τον φάκελο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο από τις πλημμύρες που έχουμε στείλει και δώσει ιδιοχείρως και στον ίδιο τον πρωθυπουργό στη συνάντηση της 11ης Μαρτίου που πραγματοποίησε με τους αγρότες των μπλόκων της Θεσσαλίας.

Στην Αγιά η ενότητά μας σαν μια γροθιά, η αποφασιστικότητά μας, οι μαζικές κινητοποιήσεις μας δεν πρόκειται να σταματήσουν και δεν θα δεχτούμε την πρωτοφανή αδικία. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας και θα το καταφέρουμε επειδή είναι δίκαιο και αυταπόδεικτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ